Hardware

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2456
Registrace: 17.09.2012
Mám na tuhle desku ( http://www.gigabyte.cz/products/page/mb/ga-7vt600_1394/ ) připojený SATA HD, ale dostanu se na něj až po instalaci Windowsu a RAID ovládače.

Potřebuju se k němu dostat hned po startu PC, abych mohl Windows nainstalovat na něho (původně na něm byl), ale HD není vidět.

Co a kde v BIOSu povolit? Prolezl jsem ho už několikrát, ale nevím co hledat.
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!!
 Sledujte Ligu a Národní ligu zdarma na TV Tipsport

wico
Uživatelský avatar
Zabanován
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 737
Registrace: 18.12.2011
z čeho instaluješ widle
_
si nastav bootovaní Boot menu first boot device (nebo jak to tam máš) primárně z toho kde máš instalci (usb, dvd) a ostatní v meno boot zakaž a pak si to nastav jak potřebuješ po instalci

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2456
Registrace: 17.09.2012
S bootováním nemám problém, problém mám s nalezením harddisku (autodetekce nic), při instalaci Windowsu není vidět - až když je nahozený a nainstalovaný raid.

Zkoušel jsem to i s Ubuntu, tam nebyl problém, ale PC není moje a viděl jsem že nějak asi neseděl.
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!!
 Sledujte Ligu a Národní ligu zdarma na TV Tipsport

wico
Uživatelský avatar
Zabanován
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 737
Registrace: 18.12.2011
novy hdd starší hdd?
co instaluješ za widle

hiny
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 5
Registrace: 18.09.2013
Při instalaci je potřeba zvolit možnost instalace dodatečných ovladačů(klávesa F6), které si stáhneš z webu výrobce.

Konkrétně u této desky se položka, kterou potřebuješ jmenuje "VIA VT8237 SATA RAID(Preinstall driver, press F6 during Windows setup to read from floppy)".
Stažený .exe soubor rozbal např. winrarem a nakopíruj na flash disk, nebo disketu.
Po naběhnutí instalace windows zmáčkni F6 jakmile se ti tam tato volba obrazí a dále postupuj dle nabídky(vybereš ovladač z flash disku, potvrdíš a disk se ti objeví).
Nejlepší vtipy a zábava pro každý den.

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2456
Registrace: 17.09.2012
Díky, hiny.

Wico: Komplet počítač je starší, XP.
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!!
 Sledujte Ligu a Národní ligu zdarma na TV Tipsport

wico
Uživatelský avatar
Zabanován
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 737
Registrace: 18.12.2011
hlavně že to fachá xp byli fajn

freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Jé teď si mi připomněl staré dobré časy :-D Já to instaloval z diskety, ale než jsem na to přišel, to byl potrat. Taky jsem dostal starší PC kde systém byl, ale už notně zahnojený, říkám si, ok dáme novej HDD a přeinstalujeme. Twl 14 dní, 14 dní než jsem to našel na jednom zahraničním fóru, asi měsíc jak jsem viděl něco od GB mi bylo mdlo. Ale PC maká dodnes :-D

PS: jo a kdyby ti náhodou nefungovala jedna sada USB portů, to jest 2 na desce a 2 na přídavném modulu do pozice pro PCI slot, tak si z toho nic nedělej, to jsem nerozchodil ani po přehrání biosu. Jako s touhle deskou je fakt sranda :-D
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2456
Registrace: 17.09.2012
Když jsem ho rozchodil provizorně - Win na IDE HD a pak až ten zbytek, tak USBčka fungovaly všechny - po instalaci samo. Nabootovat jsem z předních nenabootoval a ze zadních jsem nezkoušel. Až ho budu dávat zítra dohromady pořádně, tak tak ze srandy vyzkouším.

Instalace z disket bývala taky docela pěkná zábava, hlavně když byla některá z nich vadná a na rychlo se sháněla Xtá instalačka. Stáhnout se nedala, internet nebyl. :D
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!!
 Sledujte Ligu a Národní ligu zdarma na TV Tipsport

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2456
Registrace: 17.09.2012
Jak docílím toho, abych mohl ovládač natáhnout z flashky?
Pokud mu nedám disketu, tak smůla. Jenomže nemám možnost dostat ovládač na disketu.

Teď instaluju z CDčka.
Pomohlo by, kdybych si vytvořil instalační flashku + si na ni hodil ten ovládač a spustil instalaci s ní?

PS: Omluva za double post, ale editnutím předchozího bych nedal vědět, že jsem se sekl.
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!!
 Sledujte Ligu a Národní ligu zdarma na TV Tipsport

hiny
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 5
Registrace: 18.09.2013
Doporučuji udělat upravený ISO obraz.
Zde je celkem podrobný popis toho "co a jak" (Import ovladačů, opravných balíčků a vytvoření ISO), zbytek doporučuji nechat tak jak je.
Program ke stažení.

Výsledkem by měl být ISO obraz, který bude již obsahovat potřebné ovladače a disk by to mělo najít samo.
Nejlepší vtipy a zábava pro každý den.

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2456
Registrace: 17.09.2012
Zase díky. Objevil ses na WD v pravou chvíli. ;-)
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!!
 Sledujte Ligu a Národní ligu zdarma na TV Tipsport

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se