Hosting

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Ahoj všem,

asi budu muset změnit webhosting, stávájící Onebit.cz mě přestává vyhovovat. Již před časem jsem zaplnil databázi na 100MB, aktuálně atakuji 200MB. Sice nabízí 500MB dat pro databáze, ale jedna DB smí mít nejvíce 100MB (zvedli na 200MB u stávajícího tarifu).

Požadavky na nový webhosting - stabilita, zálohování, dostupnost 99,999999%, neomezený traffic atd. :)

Potřebuji cirka 3GB na FTP, 600MB pro DB (nejlépe 1x 300MB a 3x 100MB) a 500MB pro mail. Nejlépe nějaký multihosting pro 2-3 domény druhého řádu. Web na WP. Aktuálně by mě vyhovoval ten Premium na Onebitu, ale nechci dávat 150 Kč měsíčně bez DPH.

Nějaké nápady či zkušenosti s aktuálním trhem?

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
A co The hosting u websupportu?
Tam si můžeš zvolit jaký velký prostor celkem potřebuješ a rozdělit si to podle svého.
Jen nechápu, jak můžeš wordpressem zaplnit více jak 100 Mb. Jedná se o freebit?
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Wladass píše:
100% spokojenost s exon.io/

Na jejich webu se toho člověk dozví :)
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
peeeeta píše:
A co The hosting u websupportu?
Tam si můžeš zvolit jaký velký prostor celkem potřebuješ a rozdělit si to podle svého.
Jen nechápu, jak můžeš wordpressem zaplnit více jak 100 Mb. Jedná se o freebit?


Ano, je jeden z nich.

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Co tam máš tak rozměrného.
Zkusil jsi promazat spam komentáře?
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Spam mažu furt, nevím, nějak to za těch skoro 6 let nabylo. Je něco, co by mi promazalo DB pro WP?

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Zkus tohle
Kód: Vybrat vše
DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = "revision";
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Zaujal mě tenhle hosting, sic je cena jen na první rok (http://www.forpsi.com/webhosting/professional.php), co říkáte? Uvažuji taky o tom Websupportu.

-- 08. 04. 2015 17:17 --

peeeeta píše:
Zkus tohle
Kód: Vybrat vše
DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = "revision";


Musíš po lopatě. Tyhle řádky zabírají cirka 140MB prostoru.

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2455
Registrace: 17.09.2012
https://wordpress.org/plugins/revision-control/

Nastav:

Posts: Do not store Revisions
Pages: Do not store Revisions

Tohle je dobrá věcička. Používám od prvních pokusů s WP a DB hodně uleví. ;-)

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Co to udělá, smaže to DB? :) Revize znám, ale jen na elektriku.

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2455
Registrace: 17.09.2012
Takhle nastavené to udělá to, že každý jeden článek budeš mít v DB uložený jen jednou. Jinak máš, co editace, to nový zápis. Proto máš tak velkou DB.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Okey, při psaní to nebude mít vliv na ukládání (automatické ukládání)?

-- 08. 04. 2015 18:23 --

Okey, změny se projeví i zpětně? Nebo se bude jednat jen o nově započaté články? Nastavil jsem to na max. dvě revize.

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2455
Registrace: 17.09.2012
Automatické ukládání funguje normálně, ale jakmile publikuješ / aktualizuješ, tak ti v DB zůstane jen jeden záznam s nejaktuálnější verzí článku, místo x záznamů, které by ti v DB zůstaly bez tehle srandičky.

Samozřejmě to nemusíš nastavovat až tak striktně a pro klid duše se pár záznamy pojistit. To nastavení je o dvou políčkách.

// To ti s jistotou neřeknu, protože jsem si už zvykl instalovat ho v základu. Ale mrkni na velikost DB, zda rapidně klesla.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Už jsem to udělal cirka u 20 článků a velikost je v DB pořád stejná. Zkusím ještě pokračovat, možná se hodnoty propíšou až déle. Na stávající posty to asi zřejmě neplatí.

-- 08. 04. 2015 19:11 --

Už jsem umazal stovky řádků z tabulky postů a velikost je pořád stejná. To asi nebude to pravé ořechové.

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Ještě musíš tu tabulku dát optimalizovat a opravit.
Oni ti MB přebývají a tímto je získáš.
Označ všechny tabulky a v rozbalovacím menu zvol opravit a pak optimalizovat tabulky.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Už to plní svůj účel, 30MB dole. Super, rozdělil jsem repky. Díky. :)

idp
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 900
Registrace: 16.01.2012
Na čištění a optimalizaci databáze mohu doporučit WP Clean Up
Na stránkách Auto-gril.cz můžete sledovat novinky ze světa aut.
Na stránce Povinné ručení si můžete porovnat nabídky a ušetřit.

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Kohy: Jistě tam bude skryto více zbytečných věcí.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2455
Registrace: 17.09.2012
Docela příjemná změna, když místo děsivého nárůstu padají. Co? :-)
Kohy píše:
Už to plní svůj účel, 30MB dole. Super, rozdělil jsem repky. Díky. :)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se