PHP & databáze

Imro
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 2
Registrace: 06.04.2012
Ahojte.
Našiel som veľa jednoduchých JS kódov ako detekovať adblock, no potreboval by som nejakým spôsobom túto informáciu (teda že užívateľ používa adblock) predať PHPčku, nech sa podľa toho zariadi. Viete mi s tým poradiť?
Nakoľko som maximálne JS a Ajax neznalý, najlepšie krok po kroku.. :/

Ďakujem!

MekliCZ
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 2
Registrace: 30.01.2015
K čemu předávat? Pokud chceš jen zablokovat určitý obsah, dej tomu class a id "reklama", či "ad", ony to ty AdBlocky bloknou taky, protože to automaticky berou jako reklamu.

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Skrze čisté PHP těžko, musí tam být vrstva JS. Detekuješ to skrze JS a pak tu informaci pošleš PHP.

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Oba dva asi nečtete na co se Imro ptal. Jde mu u to, že ví jak detekoval adblock pomoc JS, ale neví jak to předat PHP.
Je tedy jedno, na co to potřebuje ;).

Imro: Nikdy jsem tuhle problematiku neřešil, ale našel jsem tohle - Předání proměnné JS do PHP
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2443
Registrace: 17.09.2012
JS jsem php (když jsem si myslel, že se takhle řeší responzivita) předával takhle:

Kód: Vybrat vše
<?php

$sirka='<script>
document.write(screen.width);
</script>';

echo $sirka;

?>


To s responzivitou se ukázalo jako pěkná kravina, ale jako skript na JS2php funkční byl. Tak třeba ho využiješ k nakopnutí. ;-)

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 964
Registrace: 10.11.2010
Třeba by stačilo vložit obrázek reklama.php. Pokud jej prohlížeč nezavolá, tak má uživatel zapnutý adblock.

basti
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 352
Registrace: 21.11.2011
Hlavně je to marná snaha, pokud budeš někoho s adblockem prudit hláškama nebo blokováním, jednoduše na tvůj web nepřijde. A i kdyby si reklamu zapnul, tak ti na ní stejně just neklikne.

A je to právě proto, že většina "marketérů" používá různé popup šmejdy, flash, samovolně spuštěné video a další sajrajty - logicky se pak lidi začínají přívalu nesmyslů bránit. Proto se vyplatí používat k monetizaci nejen PPC, ale i affil a další věci. Jednak to ve výsledku vydělá víc a není to závislé jen na adblocku, navíc rozumně udělané to uživatele nemusí zdaleka prudit jako web vytapetovaný reklamou a s vyskakujícíma flash okýnkama...
Bloguju (občas) na diginomad.cz a spravuju databázi minerálů mineralexpert.org
Moje fotky jsou zdarma v plném rozlišení na pixmound.com :)

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2443
Registrace: 17.09.2012
Ano, ale po detekci AdBlocku můžeš zkusit návštěvníka požádat o výjimku.

richard.zavodny
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 295
Registrace: 13.12.2013
http://jecas.cz/zapnuty-adblock Doporučuji pročíst.. Hned první odstavec (Zjištění zapnutého Adblocku) popisuje možnosti..

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 964
Registrace: 10.11.2010
Přemýšlel jsem čím nahradit blokovanou reklamu a napadlo mě dát pod ně gigantické tlačítka sociálních sítí. Když už uživatel chce mít obsah zdarma, tak alespoň ať se podělí :)

richard.zavodny
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 295
Registrace: 13.12.2013
Drago píše:
Přemýšlel jsem čím nahradit blokovanou reklamu a napadlo mě dát pod ně gigantické tlačítka sociálních sítí. Když už uživatel chce mít obsah zdarma, tak alespoň ať se podělí :)

Týjo.. Drago dobrej nápad zkusím něco podobného zbastlit na mém připravovaném webu :)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se