PHP & databáze

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Ahoj,
potřeboval bych pomoci s řazením seznamu, podle pořadí:
- nejdříve vypsat ty s nejnižší hodnotou (0), pak ty s nejvyšší (2) a naposledy až ty s hodnotou uprostřed (1).

Děkuji

FinalStorm
WD Trader: 4.67/5

Příspěvky: 96
Registrace: 01.06.2011
Já bych to udělal přes union.
http://egol.cz Fotbal, hokej, florbal, házená a spousta dalších míčových sportů

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Nad tím jsem uvažoval, ale nepřišlo mi to efektivní. Spíš jestli neexistuje něco jako ORDER BY sloupec = 0, sloupec = 2, sloupec = 1

FinalStorm
WD Trader: 4.67/5

Příspěvky: 96
Registrace: 01.06.2011
Nikdy jsem o tom neslyšel (i když uznávám, že to až tolik neznamená), jako parametry order by znám akorát asc a desc...
http://egol.cz Fotbal, hokej, florbal, házená a spousta dalších míčových sportů

JersyWoo
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 16
Registrace: 28.02.2012
1. Rozumim logice spravne?

Seradit radky podle hodnoty v sloupci od nejvyssi po nejnizsi a nejdrive zobrazit posledni tretinu, pak prvni tretinu a nakonec prostredni tretinu? Zadani je nedostatecne specificke..

2. Chces to v sql nebo php?

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Tak proč si je neseřeadíš vzestupně a nevypíšeš X záznamů ... Y mezer ... X záznamů ... Y mezer ... a tvůj účel to splní taky
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 EasyAd verze 1.0

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
1. ono to není přesně na třetiny. Nejdříve ty s nejnižší hodnotou, pak ty s nejvyšší a pak ty co jsou uprostřed (je to jedna hodnota).
2. stačí v SQL

Jan Paluska píše:
Tak proč si je neseřeadíš vzestupně a nevypíšeš X záznamů ... Y mezer ... X záznamů ... Y mezer ... a tvůj účel to splní taky


Teď nevím, zda jsi porozuměl otázce. Potřebuji seřadit hodnoty od 0-2, s tím, že hodnoty s 0 vypíši na začátku, poté hodnoty s 2 a na závěr ty s 0.

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Tak si vypiš

hodnota: 1 .... new array
hodnota: 2 .... new array
hodnota: 3 .... new array

a pak vypiš ta pole tak, jak potřebuješ (1,3,2)
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 EasyAd verze 1.0

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
No vidíš, to mě nenapadlo. Dávám +

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Asi jsi chtěl napsat, že napřed vypíšeš 0, pak 2 a pak 1. Jelikož jsi dvakrát vypisoval tu samou hodnotu (0).
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
No nejspíše si upravil i můj příspěvek, v kterém byla citace na chybu.
V tvém žádnou úpravu nevidím.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

JersyWoo
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 16
Registrace: 28.02.2012
SELECT neco FROM tabulka ORDER BY FIELD (razenysloupec, '0','2','1')

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
PlaclaBoy: Díky!

peeeeta píše:
No nejspíše si upravil i můj příspěvek, v kterém byla citace na chybu.
V tvém žádnou úpravu nevidím.


Máš pravdu. Opravil jsem to v té tvé citaci a pak ji smazal :)

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se