PHP & databáze

raR2
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 271
Registrace: 01.03.2013
Poradí mi někdo, co je v tomto kódu php špatně:

Kód: Vybrat vše
<?php
$hfile = fopen("http://kutilzahradnik.cz/clientraw.txt","r");
$Radek = fgets ($hfile);
$PoleHodnot = explode(" ",$Radek);
if ($PoleHodnot[4]<=0) echo "<font color=blue>&nbsp;&nbsp;&nbsp;$PoleHodnot[4] °C</font>";
if ($PoleHodnot[4]>0 && $PoleHodnot[4]<=10) echo "<font color=green)>&nbsp;&nbsp;&nbsp;$PoleHodnot[4] °C</font>";
if ($PoleHodnot[4]>10 && $PoleHodnot[4]<=20) echo "<font color=orange)>&nbsp;&nbsp;&nbsp;$PoleHodnot[4] °C</font>";
if ($PoleHodnot[4]>20 && $PoleHodnot[4]<=30) echo "<font color=red>&nbsp;&nbsp;&nbsp;$PoleHodnot[4] °C</font>";
if ($PoleHodnot[4]>30) echo "<font color=purple>&nbsp;&nbsp;&nbsp;$PoleHodnot[4] °C</font>";
fclose ($hfile);
?>


Hodnoty to načítá správně, ale problém mám v barvách. Potřebuji aby když je hodnota pod 0, tak to bylo modře - to je, když je hodnota 0 - 10 tak to bylo zeleně - to je, 10 - 20 oranžově, to není, je to černě, a dále 20 - 30 červeně, to nevím zda funguje a nad 30 fialově. Díky za pomoc :D

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Zdravím, jak přímo, že máš problémy v barvách?
Že se zobrazují chybně a nebo, že se nezobrazují vůbec?
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

raR2
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 271
Registrace: 01.03.2013
Zobrazují se chybně. Např. při 11 se nezobrazuje oranžová, ale černá.

xmrnv100
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.25/5

Příspěvky: 281
Registrace: 08.09.2012
Kód: Vybrat vše
<font color=green)>
<font color=orange)>

To pak vypadá na chybu v CSS, nemáš tady tu závorku navíc?

raR2
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 271
Registrace: 01.03.2013
Aha, ty závorky jsou navíc. blbá chyba, jak do toho kódu člověk pořád čumí, tak nic nevidí :D Díky.

Talmer
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 66
Registrace: 25.06.2012
Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Jinak bych ti doporučil barvu u fontu dát do uvozovek a PHP kód (konkrétně echo) dát do jednoduchých uvozovek. Takže takto:

Kód: Vybrat vše
if ($PoleHodnot[4]<=0) echo '<font color="blue">&nbsp;&nbsp;&nbsp;$PoleHodnot[4] °C</font>';
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 EasyAd verze 1.0

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Jan Paluska, tuhle výhodu, jsem zjistil až po naprogramování pár triviálních aplikací.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
peeeeta píše:
Jan Paluska, tuhle výhodu, jsem zjistil až po naprogramování pár triviálních aplikací.


Ano, v PHP mají jednoduché uvozovky přednost před dvojtýma, proto se většinou PHP kód píše ve dvojtých tudíž se pak nemusí nic pracně escapovat :P
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 EasyAd verze 1.0

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Jan Paluska: No to jsem při začátcích nevěděl, ale je to velmi jednoduché a užitečné vědět.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
peeeeta píše:
Jan Paluska: No to jsem při začátcích nevěděl, ale je to velmi jednoduché a užitečné vědět.

Ono se to koneckonců dá napsat i takto:

Kód: Vybrat vše
<?php
$hfile = fopen("http://kutilzahradnik.cz/clientraw.txt","r");
$Radek = fgets ($hfile);
$PoleHodnot = explode(" ",$Radek);
if ($PoleHodnot[4]<=0) { ?>
    <font color=blue>&nbsp;&nbsp;&nbsp;<?php echo $PoleHodnot[4]; ?> °C</font>
<?php }
if ($PoleHodnot[4]>0 && $PoleHodnot[4]<=10) { ?>
    <font color=green)>&nbsp;&nbsp;&nbsp;<?php echo $PoleHodnot[4]; ?> °C</font>
<?php }
if ($PoleHodnot[4]>10 && $PoleHodnot[4]<=20) { ?>
    <font color=orange)>&nbsp;&nbsp;&nbsp;<?php echo $PoleHodnot[4]; ?> °C</font>
<?php }
if ($PoleHodnot[4]>20 && $PoleHodnot[4]<=30) { ?>
    <font color=red>&nbsp;&nbsp;&nbsp;<?php echo $PoleHodnot[4]; ?> °C</font>
<?php } ?>
if ($PoleHodnot[4]>30) { ?>
    <font color=purple>&nbsp;&nbsp;&nbsp;<?php echo $PoleHodnot[4]; ?> °C</font>
<?php }
fclose ($hfile);
?>


ale jelikož nevidím, jak je konstruovaný ten skript, tak vidím více možností :D
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 EasyAd verze 1.0

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Možností je hned několik.
Záleží na každém, jakou využije, ale jde především o to, že by se v tom kdokoliv další měl vyznat.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se