PHP & databáze

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
Je nějaký způsob, jak vložit do php kodu mezeru verikálně? Potřebuji prostě do index.php přidat nějaký kousek kodu, kterými za název postu, stránky vloží kus místa (jako bych ve wordu 20x odřádkoval). Něco jednoduchého, bez sahání do css stylů, řešit pouze přidáním kódu do šablony...díky PŠ

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2441
Registrace: 17.09.2012
Kód: Vybrat vše
<?php echo'<br /><br />...<br />' ?>

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Mac: Řekl bych, že tohle mu udělá horizontální mezeru.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
Jo potřebuju vertikální...zkoušel jsem http://www.nedivse.cz/doplnovani-pevnych-mezer/, to jsem nějak nepochopil no...

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Pevná mezera je mezera, kterou nelze zalomit.

To znamená, že když napíšeš nějaké slovo na konec odstavce a dáš pevnou mezeru a budeš psát dále, tak se ti obě slova zařadí na další řádek, odstavce. Jednoduše se chovají, jako jeden celek. ;)

Tu vertikální mezeru asi jen tak bez použití CSS, nevložíš.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2441
Registrace: 17.09.2012
2x za den střela vedla na jednom fóru a do půlnoci ještě daleko, omluva. :-)

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Omluva bude přijata maximálně za "+". (:
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
No chlapci, toto přeci musí být pro Vás banalitka :-) Zkusil jsem toto (nerozumím tomu) a to funguje jenov v Chrome....
Kód: Vybrat vše
<p style="margin: 150px 150px 150px 150px; float: left;"></p>

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Sikec: ale to už využíváš CSS ;).

Zde, je návod a vysvětlení, toho co používáš: http://www.jakpsatweb.cz/css/margin.html
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2441
Registrace: 17.09.2012
Pak by mohlo fungovat tohle:

Kód: Vybrat vše
<p style="float: left; margin-right: 150px;">...</p>

nebo tohle:

Kód: Vybrat vše
<div style="float: left; margin-right: 150px;">...</div>

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
No já nemyslel nepoužívat css...já myslel vložit něco do index.php, aby mi to splnilo co potřebuju :-) Jako že nechci laborovat s dalším souborem style.css, kde jsem zcela ztracen...

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
No tak, ono je využívání souboru CSS elegantnější, jelikož tam zapíšeš, co chceš k danému prvku nastavit a ten poté už jenom v článku vytvoříš, ale pokud tomu nerozumíš, tak je lepší se v daném souboru nevrtat a opravdu radši využít nastavení stylů, přímo v článku, i když je to zbytečný kód navíc.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
Ne nefunguje...ok soutěž o řešení...200 WB bodů, kdo první zveřejní řešení + rep k tomu :-)

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Dobře popiš přímo a přesně svůj problém.

Nejlépe i web, kde to má fungovat a zdali běží na nějakém systému.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
OK, systém je wordpres, šablona je naneštěstí/bohudík Atahualpa. Má obrovské možnosti nastavení, ale nemá klasické single.php, page.php...dají se sice virtuálně vytvořit, ale to je problém na problém. Vyladil jsem si ji tak jak potřebuji, tj. na všech stránkách a příspěvcích a homepage je obrázek (obrovský), který zabírá celou obrazovku...pod tím chci mít místo a pak běžné příspěvky, stránky atd. Takže do index.php jsem vložil úplně (skoro) nahoru obrázek, ale pak se mi pod ním objevuje přímo post/stránka. Obrázek je zkrátka primitivní klikací reklama, kterou nechci dělat nějakým pop-up oknem, prostě ji mám přímo v šabloně...no jde jen o pokusný web, nemám žádný normální weby :-)

David Krupička
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 150
Registrace: 24.12.2013
určitě hodně amatérský řešení ale místo mezerníku zmáčkni alt+255 :D a nebo to co jsi posílal, tam kde má být mezera napiš &nbsp;

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
David Krupička
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 150
Registrace: 24.12.2013
ani když jich tam dáš víc?

Kód: Vybrat vše
str_repeat('&nbsp;', 5);

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
hmmm nemáš to špatně krupajzi? Jednu mezeru to udělá...ale opakování nepomůže a ten poslední kod nefunguje vůbec, vypíše ho to jako text...

-- 11.02.2014 09:21 --

Tak už vím jak na to, vyřešeno. Vložím široký obrázek v barvě pozadí. A vysoký tak, jak potřebuji. Nic jiného nefunguje. myslel jsem, že vkládání mezer nebude takový problém...

Otakar Pěnkava

Administrátor
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2707
Registrace: 15.10.2010
Lepší by bylo uvedení příkladu kterého se to týká ať můžeme formulovat rady na tělo daného problému. Takto je spousta řešení, které vedou k pomoci, ale x jiných by bylo lepších a vhodnějších.

sikec
WD Trader: 4.5/5

Příspěvky: 743
Registrace: 15.07.2011
To Otakar: tak tady sem to popsal celkem jasně...ale jak říkám, vyřeším to obrázkem...
OK, systém je wordpres, šablona je naneštěstí/bohudík Atahualpa. Má obrovské možnosti nastavení, ale nemá klasické single.php, page.php...dají se sice virtuálně vytvořit, ale to je problém na problém. Vyladil jsem si ji tak jak potřebuji, tj. na všech stránkách a příspěvcích a homepage je obrázek (obrovský), který zabírá celou obrazovku...pod tím chci mít místo a pak běžné příspěvky, stránky atd. Takže do index.php jsem vložil úplně (skoro) nahoru obrázek, ale pak se mi pod ním objevuje přímo post/stránka. Obrázek je zkrátka primitivní klikací reklama, kterou nechci dělat nějakým pop-up oknem, prostě ji mám přímo v šabloně...no jde jen o pokusný web, nemám žádný normální weby :-)

dokec
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.33/5

Příspěvky: 258
Registrace: 15.07.2012
ja delam mezeru mezernikem a php mi to bere :D
text - mezernik (mezera navic) a dalsi text/kod

no a nebo amprsant nbsp

xmrnv100
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.25/5

Příspěvky: 281
Registrace: 08.09.2012
sikec píše:
Tak už vím jak na to, vyřešeno. Vložím široký obrázek v barvě pozadí. A vysoký tak, jak potřebuji. Nic jiného nefunguje. myslel jsem, že vkládání mezer nebude takový problém...


Myslím, že také záleží na tom, jaký používáš prohlížeč. Co v jednom funguje v druhém fungovat nemusí, a naopak.
Jinak jako nedělitelnou mezeru také používám
Kód: Vybrat vše
&nbsp;

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2441
Registrace: 17.09.2012
Když už ses rozhodl pro <img ... /> řešní a ono funguje, pak můžeš použít i tohle a ušetřit pár kilobytů na trafiku. :-) Funguje-li IMG, bude fungovat i tenhle DIV. ;-)
Kód: Vybrat vše
<div style="width: SIRKApx; height: VYSKApx; background-color: #xxxxxx;">sem nic necpi, nechej prázdné</div>

Jan Paluska
Uživatelský avatar

Administrátor
WD Trader: 4.78/5

Příspěvky: 1323
Registrace: 14.02.2011
Takže, také jsem se nakonec rozhodl zapojit do této diskuze :)

1) PHP žádnou vertikální ani jinou mezeru nepodporuje. Není to stylovací jazyk, ale programovací. Pokud chceš udělat vertikální mezeru pomocí PHP, tak jediným možným způsobem je vložení HTML, JS nebo CSS prvku, který ti tuto mezeru poté ve vykreslení zajistí.

2) &nbsp; se opravdu používá, pokud chce člověk udělat více, než jednu mezeru. Ovšem tato značka se používá v textu (a stejně je to prasárna). Pokud chceš udělat mezeru mezi nějakými html atributy, NEMUSÍ opakované vkládání této značky fungovat (záleží, jak jsou prvky ostylované). Jinak stylovat pomocí &nbsp; značky bych nedoporučoval, raději to uprav skrze CSS styly, bude to jistější :)
Pomohl jsem? Použij tlačítko [+]
 EasyAd verze 1.0

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se