SEO

StanikKolarik
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 268
Registrace: 06.04.2015
Převzal jsem několik domén i s obsahem, nainstaluju wordpress, do databáze nahraju zazálohované články. Takže mám vlastně web s obsahem a s historií a jelikož celý obsah je už zaindexovaný, tak mám už určitý traffic z vyhledávání a odkazový profil.

Ale tím že se na ty weby třeba 5let nesáhlo tak je dost potřeba jeden článek po druhém editovat a udělat aktualizaci, přidat obrázky a podobně.

Takže se ptám jestli je podle Vás lepší:
* mít všechny články rovnou naveřejno a postupně je aktualizovat za běhu
* všechny články dát na neveřejno a postupně jak budou procházet edicí, tak je znova zveřejňovat

jedná se mi o to, jak se na tohle třeba dívají roboti že jednou tam ten článek je, pak tam měsíc není a pak se zase objeví. Případně že web 5let vypadá stejně a pak se začně průběžně měnit.
Pro čtenáře je asi lepší to druhé protože to vypadá že web má neustále aktualizace a nový obsah.
díky

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Pokud je to možné zachoval bych původní strukturu URL a na nich hlavní obsah (texty). Google i Seznam si to pozná. Pak bych koukl co táhne lidi a na základě toho začal s postupnou aktualizací. Měl by jí doprovázet i nějaký linkbuilding ať vyhledávače vědí že se něco děje (hlavně na aktualizované články). Btw. teď budou prázdniny, tak si na aktualizaci můžeš zkusit někoho sehnat.

Rozhodně bych původní obsah nijak neschovával před vyhledávači. Vzhledem k stáří už určitě bude někde okopírovaný a tím že jej "smažeš" tak se originálem stane kopie.

StanikKolarik
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 268
Registrace: 06.04.2015
URL určitě nechávám nezměněné
nic nemažu, ale tím že mezi Wordpressem a původním CMS dost nefunguje formátování, tak je mám dané jako "Čeká na schválení" a postupně je pouštím zpátky do světa - což je ale problém protože to potřebuju mít schované před lidma, ale ne před robotama
s tím sháněním na aktualizaci - silně to nestíhám, ale radši si to dělám sám (a nejen z důvodu že to nevydělá dost na zaplacení lidí)

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Pokud robot vidí něco jiného než člověk, tak by to taky mohl být problém.

Teď už je asi pozdě, ale osobně bych tam radši nechal původní obsah/CMS a teprve až bych měl připravený nový, tak jej nasadil. Většinou to řeším přes 2 hostingy a jen přehodím záznam v DNS.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1655
Registrace: 08.08.2012
To co bylo veřejné má být veřejné s další návazností. Aktualizoval bych za běhu, to není problém.
Provozuji FreeBit.cz nejen o smartphonech. Fandím iPhonu 11 a Apple obecně.
 Netflix oficiálně s českými titulky i dabingem

StanikKolarik
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 268
Registrace: 06.04.2015
Kohy píše:
To co bylo veřejné má být veřejné s další návazností. Aktualizoval bych za běhu, to není problém.
myslím dohromady je to asi 6000 článků - to myslím problém je ;-)

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Při takovém množství obsahu už by to možná chtělo nějakou automatizaci. Je možné něco aktualizovat roboty?

StanikKolarik
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 268
Registrace: 06.04.2015
Drago píše:
Při takovém množství obsahu už by to možná chtělo nějakou automatizaci. Je možné něco aktualizovat roboty?
právěže ne...
- u všeho musím ručně opravit formátování (řádky jsou úplně náhodně dlouhé), přidat ilustračku, odstranit nefunkční odkazy, pokud je to možné tak aktualizovat informace. A hlavně přidat bannery/affilly.

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2447
Registrace: 17.09.2012
Bannery můžeš přidat hromadně do šablony, tím by si měl ušetřit alespoň trochu času.

single.php píše:
<div style="width: 300px; height: 250px; float: right; margin-left: 1.5em; margin-bottom: 1.5em;">
<a href="http://www...">
<img src="http://www..." width="300" height="250" border="0" />
</a>
</div>


Do kódu před článek.

single.php píše:
<div style="width: 100%; background-color: #f0f0f0;">
<!-- Kontextová reklama Sklik -->
<div id="sklikReklama_00000"></div><script type="text/javascript">
var sklikData = { elm: "sklikReklama_00000", zoneId: 00000, w: 600, h: 190 };
</script><script type="text/javascript" src="http://c.imedia.cz/js/script.js"></script>
</div>


Do kódu za článek.
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!! » iDroid.cz » Okresní přebor
 Hokejisté Karviné prohráli v Krnově

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2447
Registrace: 17.09.2012
A tohle udělat šesttisíc krát. To ti nezávidím, ale tak aspoň máš zajímavý program na víkend. :-)
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!! » iDroid.cz » Okresní přebor
 Hokejisté Karviné prohráli v Krnově

StanikKolarik
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 268
Registrace: 06.04.2015
Mac píše:
A tohle udělat šesttisíc krát. To ti nezávidím, ale tak aspoň máš zajímavý program na víkend. :-)
makám na tom od února a nejsem ani v desetině

Mac
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.57/5

Příspěvky: 2447
Registrace: 17.09.2012
Dobře Pardubice, dobře. :-)

Když jsem před časem po peeeetově článku ( https://blog.doprofilu.cz/tipy-triky/vl ... ressu.html ) konečně pochopil shortcody, tak jsem si uděl jeden přímo na Sklik.

Kód: Vybrat vše
function sh_sklik($atts) {
    return '<!-- Kontextová reklama Sklik --> <div id="sklikReklama_00000"></div> <script type="text/javascript"> var sklikData = { elm: "sklikReklama_00000", zoneId: 00000, w: 600, h: 190 }; </script> <script type="text/javascript" src="http://c.imedia.cz/js/script.js"></script>';
    }


Ve functions.php se vkládá za:

Kód: Vybrat vše
if ( !function_exists('arras_setup') ) :


Ulehčí / zkrátí ti to práci v tom, že pak do článku vkládáš místo celého Sklik kódu jenom jeden krátký shortcode [sklik].

A kdyby si chtěl s obtékáním, tak jak ho u sebe používáš používáš, pak můžeš použít tenhle kód:

Kód: Vybrat vše
function sh_sklik($atts) {
    return '<div style="width: 160px; height: 600px; float: right; margin-left: 1.5em; margin-bottom: 1.5em;">
<!-- Kontextová reklama Sklik --> <div id="sklikReklama_00000"></div> <script type="text/javascript"> var sklikData = { elm: "sklikReklama_00000", zoneId: 00000, w: 160, h: 600 }; </script> <script type="text/javascript" src="http://c.imedia.cz/js/script.js"></script>';
    }
</div>


Použití je stejné. Zase to je jenom o tom [sklik] v článku, namísto celého Sklik kódu.

Jinak pevné nervy. Mě by se do přenášení takového množství textu nechtělo. ;-)
Fotbal ten je nejlepší, to správný trouba ví.
» Hej Karviná!!! » Zdar Ostravo!!! » iDroid.cz » Okresní přebor
 Hokejisté Karviné prohráli v Krnově

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1655
Registrace: 08.08.2012
Ta doména je dobrý hell.
Provozuji FreeBit.cz nejen o smartphonech. Fandím iPhonu 11 a Apple obecně.
 Netflix oficiálně s českými titulky i dabingem

mirek novotny
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 160
Registrace: 07.01.2013
6 tisíc článků růčo? To si nedovedu představit. Určitě bych to tam natlačil scriptem, náhledový obrázek jde také, reklama také a formátování a inpost obrázek to by se něco na to vymyslelo, určitě by to šlo zautomatizovat. 6 tis článků zpracovat ručně musí zabrat tolik člověkohodin že si ani nedovedu představit kolik by ten web musel vydělat aby se mi ta práce zaplatila.
Prodávám a tvořím weby i eshopy. Investuji do zajímavých projektů a občas píšu blog.
 NaučteSeŽít.cz

StanikKolarik
Uživatelský avatar
WD Trader: 5/5

Příspěvky: 268
Registrace: 06.04.2015
mirek novotny píše:
6 tisíc článků růčo? To si nedovedu představit. Určitě bych to tam natlačil scriptem, náhledový obrázek jde také, reklama také a formátování a inpost obrázek to by se něco na to vymyslelo, určitě by to šlo zautomatizovat. 6 tis článků zpracovat ručně musí zabrat tolik člověkohodin že si ani nedovedu představit kolik by ten web musel vydělat aby se mi ta práce zaplatila.
tak těch 6000 je celek, velká část je na smazání.
Každopádně si neumím představit jakým způsobem by skriptem šlo udělat "najít/upirátit/vložit vhodnou ilustraci"
člověkohodiny je to poslední co mne trápí...

mirek novotny
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 160
Registrace: 07.01.2013
Tak každý kdo se věnuje webum delší dobu má nějaké svoje připravené ilustrační obrázky. Tak vezmeš nejakou sadu kterou máš rozumně popsanou, hodiš do adresáře a napíšeš si script co na základě nějakých metadat z obrázků a např nadpisu jeden vybere a přiřadí. Občas to netrefí ok, ale to nebude tak častý. Koneckonců některé mediální domy to mají také tak. Prostře ručně přiřadí k článku co zrovna píšou obrázek co mají pak na titulce, a robot dogeneruje zbytek do galerie na základě metadat (např. jména celebrity nebo jiného klíčového slova). A jestli se jedná o ten travel web viz výše tak tam bych to už vůbec neřešil, tam pokud se robot sekne tak stejně nikdo nepozná že to moře na obrázku není z Rujany, ale je třeba Florencie :-)
Prodávám a tvořím weby i eshopy. Investuji do zajímavých projektů a občas píšu blog.
 NaučteSeŽít.cz

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se