Finance a účetnictví

Difadon
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 13
Registrace: 07.01.2014
Zdravím,

Rád bych vás požádal o radu. Vystavuji svojí první fakturu a chtěl bych vás požádat o kontrolu zda je v pořádku a je tam vše co má být.

Děkuji mockrát :)

http://workword.net/Faktura.docx
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost.
U té první si tím však nejsem tak jist.


Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2103
Registrace: 13.09.2011
2x sem kliknul na stáhnout pomalu a nic, zavírám. Dej to někam, kde to může stáhnout i tak línej člověk jako jsem já a v inteligentním formátu. Jinak gtfo.
Největší ceník domén na českém internetu. Vše pro geeky na Geekforum.
 Jak optimalizovat náhledy webu na Twitteru

Difadon
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 13
Registrace: 07.01.2014
Dal jsme to na své FTP, tak snad už to půjde stáhnout. :)
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost.
U té první si tím však nejsem tak jist.


Wladass
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.43/5

Příspěvky: 2103
Registrace: 13.09.2011
Jak z omalovánek :D Proč si nestáhneš nějaký vzor faktury ? Třeba zde http://www.fakturaonline.cz/vzory-faktur
Největší ceník domén na českém internetu. Vše pro geeky na Geekforum.
 Jak optimalizovat náhledy webu na Twitteru

Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
Myslím, že bys tam měl mít to zapsání v rejstříku kompletní (můj př.: Podnikatel je zapsán v živnostenském rejstříku MÚ Strakonice Č. j.: OŽÚ/2449/2011/4.). A pak by sis tam měl vyhradit prostor pro cenu jednotlivých položek. Až jich tam někdy budeš mít víc, bude dobrý to rozepsat.

No a zkus trochu zapracovat na vzhledu. :) Začni fontem. :P

Doporučil bych si se vykašlat na to se s tim patlat ručně, od letošního roku jsem přešel na http://www.idoklad.cz, můžu jen doporučit. :) Fakturu to vyjede i s QR kodem, takže se pak navíc mnohem snadněji platí (nesnášim vyplňování č.ú., VS a dalších blbostí). Odběratel to sejme telefonem, zkontroluje a pošle během několika vteřin, nádhera. Navíc ti to drží přehled dlužníků, grafy obratů a další. Všechno zdarma. Ale to už jsem hodně odbočil. :D

Ať se v podnikání daří a faktura není poslední! :)

Difadon
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 13
Registrace: 07.01.2014
Wladass: Neptal jsem se na vzhled, ale na to zda obsahuje údaje co má a zda tam není něco navíc.

Lukáš Jirsa: Děkuji za info. Podívám se a snad to bude dobré. :) Jinak ohledně toho zápisu, tak právě, že na většině stránek jsem se dočetl, že tam nemůžu udělat celý zápis, když v podstatě není co zapsat. Prý by tahle věta měla stačit. :)
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost.
U té první si tím však nejsem tak jist.


Lukáš Jirsa
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 181
Registrace: 02.12.2011
Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Hele, máš tam spatný číslo účtu! O správné si napiš mně :-D

Difadon
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 13
Registrace: 07.01.2014
Lukáš Jirsa píše:
Tak s tou větou máš zřejmě pravdu.


Tak jsem teď zkoušel vytisknout fakturu z toho systému co jsi psal. Tam dokonce ani tuto větu pro neplátce DPH nemají. Takže to vypadá, že to vůbec není povinností. :/

Dále jsem se o tom radil s nevlastním otcem, který je jako živnostník již několik let a nikdy na žádnou fakturu nepsal nic o tom, že je zapsán tam a tam a nikdy mu nikdo žádnou fakturu nevrátil. A to již vystavoval faktury i firmám pro leteckou záchranou službu i za nemalé částky. :/


Jinak bych se ještě rád zeptal, jestli je velikým problémem, když moje první faktura začíná číslem 2014-0004. Testoval jsem teď ten systém a udělal jsem pár testovacích faktur. A podle všeho systém neumí znovu použít číslo již smazané faktury. :/
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost.
U té první si tím však nejsem tak jist.


Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Difadon píše:

Tak jsem teď zkoušel vytisknout fakturu z toho systému co jsi psal. Tam dokonce ani tuto větu pro neplátce DPH nemají. Takže to vypadá, že to vůbec není povinností. :/

Dále jsem se o tom radil s nevlastním otcem, který je jako živnostník již několik let a nikdy na žádnou fakturu nepsal nic o tom, že je zapsán tam a tam a nikdy mu nikdo žádnou fakturu nevrátil. A to již vystavoval faktury i firmám pro leteckou záchranou službu i za nemalé částky. :/


Jinak bych se ještě rád zeptal, jestli je velikým problémem, když moje první faktura začíná číslem 2014-0004. Testoval jsem teď ten systém a udělal jsem pár testovacích faktur. A podle všeho systém neumí znovu použít číslo již smazané faktury. :/


Firmam fakturuju z jednoho "kopyta" co jsem si vytvořil ve Wordpressu a kazdemu to staci...razitko, podpis a je to. HLavicku mam pro kazdou firmu predvyplnenou ve zvlastnim adresari. Řešíš zbytečnosti, co ti zabírají zbytečně čas :-)

Ale chapu, prvni faktura je jako prvni sex :-D. těšíš se (na prachy) a nevíš kam sáhnout.

Difadon
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 13
Registrace: 07.01.2014
Spíše se bojím, abych něco neměl špatně a nedostal třeba pokutu. :-D

A jak je to se zálohovou fakturou? Chápu dobře, že pokud nejsem plátcem DPH tak tak je pro mě zálohová faktura taková pojistka abych dostal zaplaceno za zboží?

Zkusím to na příkladu. Někdo si u mě koupí nějaké zboží a já mu vystavím zálohovou fakturu. Po uhrazení mu zašlu zboží a k tomu připojím normální.fakturu, která bude vypadat a obsahovat to samé, co by obsahovala kdybych fakturu vystavoval rovnou? :-)
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost.
U té první si tím však nejsem tak jist.


freez
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.6/5

Příspěvky: 2458
Registrace: 29.10.2011
Difadon píše:
Spíše se bojím, abych něco neměl špatně a nedostal třeba pokutu. :-D



No a to se bojíš správně :-D ono totiž nejde ani tak o to, co na faktuře chce mít protistrana, nebo co by tam "mělo být", ale o to, co tam vyžaduje tvůj správce daně, čili FÚ který by ti případně mohl přijít na kontrolu a to se bohužel liší pracoviště od pracoviště. Jestli chceš mít opravdu jistotu, není nad to, vzít si vzorovou fakturu a zajít na FÚ a optat se. Od toho tam ty úředníci jsou a mně tedy vždy vyšli vstříc a mám svatej klid. U mně horší, že jsem plátce DPH, tam toho musí na faktuře být daleko víc, naopak u neplátce jsou věci, který tam být nesmějí.
Blog|
Pozor!! Občas trochu kecám :-D

Difadon
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 13
Registrace: 07.01.2014
Jaj, tak to jim ji nakenuji a pošlu emailem. :)

A jak je to s tou zálohovou fakturou?
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost.
U té první si tím však nejsem tak jist.


tokyc
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 2
Registrace: 04.07.2013
Na tohle je skutečně nejlepší využít používaných vzorů co jsou zdarma. Popřípadě si formulář faktury s vlastní jenom zkontrolovat.

Každopádně popis, co by měla fakturovat obsahovat popřípadě rovnou faktury v podobě formuláře k vyplnění můžeš stáhnout třeba na http://faktura-formular.cz/faktura-formular.html

jibahoo
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 6
Registrace: 13.01.2017
Doporučil bych spíše nějaký účetní systém nebo něco přímo na ty faktury z toho důvodu, že pak budeš muset řešit také storno fa. / dobropisy etc.
U zalohových faktur to platí taky, jkž. musíš pak vystavovat zúčtovací fa. s doplatkem (0 nebo na částku). Doporučil bych se spíš podívat se po nějakém účetním fakturačním systému.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se