Volná diskuze

kajerová
WD Trader: 1/5

Příspěvky: 72
Registrace: 22.05.2013
Ahoj. Tak nějak sem tam zabrouzdám okolo webů, ale řikam si že by bylo dobré vytvořit nějaké stabilní portfolio, které by tvořilo solidní měsíční přijem.
Proto bych se ráda poradila.
- kolik máte webů v portfoliu?
- kolik by měl vynášet aspon minimálně ziskový web z pohledu toho zda se vyplatí ho mít či ne
- podle čeho volíte weby do portfolia
Budu ráda za rady

Jiří Mareš
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 121
Registrace: 04.08.2012
Je to běh na dlouhou trať, to každopádně. Osobně nejsem příznivcem modelu - zaregistrovat si top špičkovou doménu, vytvořit tam nějaký obsah a pak jen doma čekat, že se pohrnou peníze z reklam. To je podle mě cesta do pekel. Ostatně stačí se podívat na Webtrh a další obdobné servery, kde lidé uvádějí, že mají zaregistrovanou doménu XYZ a chtějí poradit, co tam mají vlastně provozovat. Daleko lepší je přijít s konkrétním plánem, věnovat se oboru, kterému nejvíc rozumíš, který tě nejvíce baví, zřídit si třeba blog, pravidelně o tom psát atd. Jak to začneš dělat jen pro peníze, nebude tě to bavit, čtenáři to hodně rychle poznají.

klavesakm
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 82
Registrace: 30.12.2015
Minimálně ziskový web. Pokud by byl zisk velmi malý, ale bez práce tak je jedno jak je ziskový. Zisk je částka po odečtení všech výdajů. Takže pokud si uděláš web sama tak registrační poplatek a hosting. V případě blogu je to dost časově náročný takže ten zisk je třeba spočítat s ohledem na dobu trávenou okolo webu. Souhlasím s Jiřím, že pokud to baví tak i malý zisk navíc je fajn. Pokud chceš vydělat tak spíš než množství udělej max dva pořádný weby a těm se věnuj, pak snad vyděláš na reklamě. Já bych nápadů měl hodně, ale času je málo. Držím palce ;-)

Turek
Uživatelský avatar
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 376
Registrace: 21.01.2012
Každý zkušenější Ti poradí, dělej jeden web pořádně. Ale já si myslím, že první je fajn zkusit víc webů víc nik. Důvod je ten, že zjistíš jak to funguje. Oni už většinou ty zkušenosti mají a ví co bude fungovat a co ne. Nemluvě že si pak weby využiješ pro vzájemný linkbuilding. Časem totiž začneš dělat jen na jednom či dvou webech a zbylé pro tebe zůstanou jen mikrostránkami. Dělat na jednom víc doporučuji, protože při přemýšlení co na něm vylepšíš se dostaneš kupředu zase po vertikále víc efektivity konverznosti, posouvání projektu kupředu. Což se ti u x malých webů stát nemusí, příjem ti může růst pěkně, ale nic tě nebude nutit přemýšlet jak to posunout dál.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se