Volná diskuze

Belindasa
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 49
Registrace: 13.11.2012
Máte někdo zkušenosti s prodejem nemovitosti bez realitky?

peeeeta
Uživatelský avatar
WD Trader: 4.83/5

Příspěvky: 2055
Registrace: 02.09.2012
Tak je nejspíše složitější sehnat někoho, kdo ji koupí, ale je to pro obě strany (kupující,prodávající lepší),
jelikož za prodej nemovitosti dostaneš víc peněz, ale také kupující zaplatí méně, jelikož realitka si bere nemalé peníze, ale zase má zkušenosti (smlouvy atd.) a kontakty.
Pokud jsem ti pomohl přidej mi bod tlačítkem [+]
Wedos aktuální slevy
 CZC slevové kupóny

Poptavka-zdarma.cz
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1915
Registrace: 22.05.2012
Belindasa píše:
Máte někdo zkušenosti s prodejem nemovitosti bez realitky?


do realit taky dělám. 90% prodáš přes Sreality.cz.je uplně zbytečné něco prodávat přes realitku a když už, tak přes menší, která má reference. pokud dáš rozumnou cenu, tak prodáš. tržní cenu si uděláš jednoduše, porovnáš nabídky z okolí na Sreality a vypočítáš průměrnou cenu za m2. dále rozhoduje stav, lokalita, dopravní dostupnost a počet nabídek v okolí.

vše ostatní zařídíš přes právníka a notáře, kam bude složen případný rezervační poplatek. hlavně si na to neber realitky co fungují jako řetězce nebo frančízy. nedají tvojí nabídku často ani na web - tam dávají jen jižprodané nemovitosti, kde šli lidi hluboko pod cenu.

problém velkých realitek je, že na provizi participuje více lidí a reali´táci mají mensí provize, proto jsou nuceni cenu navýšit o často zbytečně vysoké provize. kupující se často na tyto provize ptají a pokud tam má realiťák například 100tis. provize, tak to samozřejmě kupujícího odradí. proto dopuručuji investici do tisku a srealit.

Také úroveň některých realitních makléřů je velmi žalostná - někteří dokonce ani neví co je to mezonet nebo anuita anabízí Vám své služby připrodeji nemovitosti. Je to bohužel tím,že pro výkon realitního makléře žádné odborné kurzy a certifíkáty nemusíte mít (narozdíl od západních zemí a finanřčního sektoru kde jemin. maturita podmínkou).

Dále Vám neprodává realitka, ale spíš konkretní realitní makléř (vyjímkou je mmrality, kde za makléře tupě většinu práce odvádí callcentrum přes linku 0800..., svým způsobem to nabízí i řadu výhod při spárování nabídky a poptávky).

Množství nabídek Rk naleznete na http://www.sreality.cz/adresar - nedbejte však na množství nabídek, ale spíš na kladné refernece na konkrétní realitní makléře.ptejte se také,kde všude RK bude inzerovat Vaši nabídku.

TonyPol
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 2
Registrace: 07.12.2018
My jsme prodávali dům s realitkou https://recenzezdarma.cz/megaron-reality-recenze/ a musím říct, že to bylo mnohem jednodušší než kdyby to bylo bez reality.. za tu provizi co jsme jim dali to rozhodně stálo, protože jsme nemuseli prakticky hnout prstem.. ale jestli k tomu má člověk nějaké konkrétní důvody tak to chápu, ale za ten ušetřený čas a trápení to myslím stojí.

lyounee
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 1
Registrace: 05.04.2023
Friendship is a bond that connects us with love, trust, and loyalty, making life more joyful and meaningful.
https://www.allyouneedtoblog.com

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se