Wordpress

ZdendaP
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 16
Registrace: 22.07.2018
Zdravím,

asi se shodneme na tom, že rostoucí počet příspěvků/stránek/komentářů ve WP instalaci web postupně zpomaluje. Neví někdo ale, jestli je to kvůli bobtnající databázi nebo jestli web zpomalí každá položka v DB? Vím, že to spolu souvisí, ale zajímá mne konkrétní příčina. Příklad: bude web, který má 10000 příspěvků a databázi 30 MB pomalejší než web, který má příspěvků 1000 ale databázi 300 MB?
Hledáte aktuální výprodej mobilních telefonů nebo chcete smart TV levně?
Slewík vyhledá zajímavé slevy za vás!

mirek novotny
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 160
Registrace: 07.01.2013
Nejenom hosting rozhoduje o rychlosti webu, ale i které tabulky jsou často načítány a jakou mají velikost. Jestliže ti tabulka wp_post zabírá desítky mega, je pravděpodobné že to budeš mít pomalé, protože spousty pluginu tuto tabulku načítá. Něco jiného je třeba velká tabulka WP_WF__ která je tabulkou Wordfence a není načítání ostatními pluginy.
Prodávám a tvořím weby i eshopy. Investuji do zajímavých projektů a občas píšu blog.
 TitanCar.cz

ZdendaP
WD Trader: N/A/5

Příspěvky: 16
Registrace: 22.07.2018
Díky moc za vysvětlení :)
Hledáte aktuální výprodej mobilních telefonů nebo chcete smart TV levně?
Slewík vyhledá zajímavé slevy za vás!

Drago
Uživatelský avatar
WD Trader: 4/5

Příspěvky: 966
Registrace: 10.11.2010
Tohle téma je hodně komplikované. WordPress dokáže zabít jedna malá chybička, která se projeví jen občas. Naproti tomu velké instalace se dají krásně nacachovat a tak bude rychlost v řádech stovek ms a hravě překonají čistou instalaci. Co WordPress zvládne na levném sdíleném webhostingu si můžeš přečíst v mém článku WordPress toho zvládne hodně i na běžném sdíleném webhostingu.

Prostě pokud si to dobře nastavíš, tak databáze problém nebude. Velmi pomůže HTTP/2, který zrychlí generování stránky v prohlížeči. V posledních pár týdnech jsem testoval i proxy cache přímo na serveru webhostingu a pro statický obsah (blog, magazín) to bude super pokrok kupředu.

Kohy
WD Trader: 4.4/5

Příspěvky: 1661
Registrace: 08.08.2012
Já jsem dostal WP na 4 sekundy díky GZIPu a optimalizaci. Měřím na GTmetrix. Dobrý je caschování jinak se WP musí pořád ptát a to stojí čas.

Pro plnohodnotné využívání fóra, vč. psaní příspěvků se musíte registrovat nebo se přihlásit.
Registrovat se nebo Přihlásit se