Fotovoltaika vám ušetří peníze. Investujte chytře!

Inflace je tématem dneška a lidé hledají způsob, kam vložit peníze. Podílové fondy? Tomu leckdy nerozumí ani bankéři, kteří musí produkt jen nabízet. Diamanty? Co s tím, když šperk pak nebude chtít někdo koupit? Reality? To je dobrá investice, ale kdo na ni dnes s hypotékami a vysokými cenami má? Možná by vás ani nenapadlo, že skvělou příležitostí ke zhodnocení peněz je fotovoltaika.

Návratnost fotovoltaiky. Kolik peněz vám ušetří?

Rozhodně není dobré nechat ležet peníze volně na účtu. Právě proto, že je znehodnocuje inflace. Investice jsou dobré, ovšem z pár příkladů výše uvedených vidíme, že to není snadné. Buď se musíte vyznat v oboru, anebo mít dostatečné finanční prostředky, abyste si mohli koupit třeba právě dům, pozemek či jinou realitu. Zkuste však zainvestovat do něčeho, co s realitami souvisí. Fotovoltaika. Výhod nabízí hned několik. Jednak můžete získat dotaci, následně vám ušetří i spoustu peněz za provozu. Pojďme se na to podívat konkrétněji.

Fotovoltaika – výhody

Víte, že na fotovoltaiku můžete získat až 301 500 korun jako státní dotaci? Jak jsme zmínili, následný provoz dále ušetří spoustu peněz proti tradičním způsobům získávání energií. Když to vezmeme komplexně, tak celková inflace u nás stoupla na skoro 17 procent, míra inflace ilustrovaná přírůstkem průměrného indexu spotřebitelských cen byla za poslední rok proti průměru předchozích roků 16,2 %. Jak je vidět, tak pokud chcete investovat, vrhněte se do sféry, kde zdražování probíhá úměrně se znepokojivým celkovým trendem inflace. Zmínili jsme, že nyní, kdy běží státní podpora z programu Nová zelená úsporám, můžete získat dotaci až 301 500 korun, což je v současné chvíli nejlepší možná varianta získat podporu na energie. Díky instalaci snížíte dosavadní platby za energie, v budoucnu na tom vyděláte. Životnost fotovoltaiky je totiž až 25 let, takže budete mít jistotu, že budete za levno brát energie. A jak sami máme dnes zkušenosti, nikdy nevíme, co přijde. Podívejte se proto na srovnání cen energií, zjistěte si, jak získat dotace na fotovoltaiku, velmi vám pomohou experti jako Fotovoltaická ELektrárna, což jsou profesionálové v tomto oboru.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *