Porovnání hypoték vám pomůže pořídit nemovitost výhodněji

Bydlení patří mezi základní životní potřeby. V České republice na jeho zajištění vynakládá většina obyvatel nemalou část rodinného rozpočtu. Ceny nemovitostí v posledních letech rychle rostou a nic na tom nezměnila ani ekonomická krize. Domy a byty za ceny, které si může jednotlivec nebo rodina s průměrnými příjmy koupit bez nutnosti financování s pomocí úvěru, se v současnosti v podstatě nenabízejí ani v méně atraktivních lokalitách. Pro většinu obyvatel Česka je tak jedinou cestou k získání vlastní nemovitosti hypotéka.

Podmínky pro získání hypotečního úvěru budou od dubna přísnější. Srovnání hypoték vám pomůže vybrat tu nejvýhodnější včas

Pandemie koronaviru připravila řadu lidí o část příjmů, mnohým dokonce zlikvidovala podnikání, které usilovně budovali dlouhou řadu let. I na ty, kteří měli štěstí a vyhnuli se nucenému volnu kvůli uzavření podniku nebo karanténám, dolehla ekonomická krize, se kterou kráčí ruku v ruce inflace. Rostou nejen ceny potravin, stavebních materiálů a dalšího zboží; zdražují se také energie. Mnoho domácností muselo začít bedlivě hlídat výdaje. Navíc se nezanedbatelně zvyšují i úrokové sazby, což představuje zátěž nejen pro ty, kteří plánují zakoupení bytu či domku, ale také pro lidi, kterým bude v nejbližší době končit fixace. Ti, kteří právě o vlastním bydlení uvažují, by si navíc měli pospíšit – od 1. 4. 2022 ČNB omezí poskytování hypotečních úvěrů. Je tedy nejvyšší čas projít si srovnání hypoték a včas sjednat tu s nejvýhodnějšími podmínkami.

Srovnání hypoték vám pomůže k nižším splátkám

Porovnání hypoték vám během okamžiku poskytne informace o podmínkách hypotéky u 12 bank a 5 spořitelen. Pokud si hypotéku sjednáte přímo přes něj, můžete dokonce získat až o 0,05 nižší úrok. Uživatelé služby v průměru ušetřili 73 tisíc korun, což rozhodně není zanedbatelná částka.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *