Koupě vodní dýmky se vyplatí

Kouření nepatří zrovna k nejzdravějším, a hlavně v poslední době ani nejlevnějším koníčkům. Cena cigaret roste pomalu co čtvrt roku, což milovníci tabáku z pochopitelných důvodů nesou docela nelibě. I tak existuje možnost, jak mohou kuřáci ušetřit, a přitom nedat svému koníčku vale – vodní dýmka.

Jednorázová investice

Krabička cigaret dnes stojí zhruba sto padesát korun, což je několikanásobně méně než i ta nejlevnější vodní dýmka. To je sice pravda, nicméně správný kuřák si koupí krabičku každý den, zatímco dýmka mu může fungovat dlouhá léta. Pak už jen stačí si kupovat tabák.

I ten samozřejmě může být drahý, nicméně pokud si člověk vybere dýmku vyšší jakosti, obvykle by mu měl bohatě stačit i méně kvalitní, avšak cenově přijatelný tabák.

Vodní dýmky dokáží udělat i z nepříliš dobrého kuřiva více než přijatelný zážitek. Disponují totiž speciální vodní nádržkou, která tabákový dým nejenže náležitě ochladí, ale zároveň ho zbaví štiplavosti. Jak moc efektivní tento proces bude, hodně závisí na druhu dýmky. Ty obecně řadíme do tří základních kategorií:

Malé vodní dýmky – jsou nejlevnější a zároveň nejkompaktnější. Díky tomu tudíž nebývá problém je s sebou přenášet podle libosti. Vlezou se totiž vcelku snadno do batůžku či igelitové tašky. Tyto dýmky jsou oblíbené hlavně u mladých lidí, kteří nechtějí/nemohou příliš utrácet.

Střední vodní dýmky – kdo nechce příliš utrácet, avšak zároveň požaduje alespoň nějakou základní kvalitu, ten sáhne po některé ze středně velkých dýmek. Ty už sice nejsou, na rozdíl od nejmenších verzí, příliš stavěné na neustálé přenášení. Tuto drobnou nevýhodu na druhou stranu vyvažují větší vodní nádržkou, a tím i lepší chutí.

Velké vodní dýmky – tyto modely se nejčastěji používají v profesionálních čajovnách, ale lze je najít i v mnoha domácnostech. Vzhledem k jejich velikosti, potažmo zdobnosti, mnohdy neslouží ke svému původnímu účelu, ale fungují spíše jako ozdoba interiéru.

Prodej vodních dýmek dnes neprobíhá pouze ve specializovaných kamenných prodejnách. Pořídit si je lze snadno i prostřednictvím internetu, třeba v e-shopu Shisharium.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *