K čemu jsou vhodné party stany a jak si vybrat ten správný?

Ne vždy se můžeme spolehnout na hezké počasí. Jako jedna z možných druhů ochran před dešťovými kapkami může posloužit party stan. Jedná se o cenově zajímavou, a přitom maximálně praktickou konstrukci, kterou lze využít při mnoha příležitostech.

Na zahradu i veletrhy

Party stan může poskytovat krytí před deštěm, větrem i slunečními paprsky prakticky kdekoliv. Tato lehká konstrukce se hodí stejně dobře do zahrady, kde může plnit úlohu altánu či pergoly, tak i jako servisní zázemí na cyklistických závodech. Běžně se tento druh stanů využívá i během venkovních firemních či politických prezentací.

Existuje více druhů party stanů, které se od sebe odlišují nejen v detailech, ale i v použitém materiálu, respektive jeho kvalitě. Od toho se následně odvíjí i cena.

1. Hexagónové stany – kdo nechce příliš šetřit a jde mu primárně o kvalitu, ten dá nejspíše přednost těmto modelů. Ty jsou tvořeny šestihrannými anodizovanými hliníkovými profily. Jejich průměr činí 40 mm, díky čemuž se mohou tyto stany těšit vysoké odolnosti. Střecha i plachta jsou nepromokavé. Samotná kostra je vyrobena tak, aby vydržela i vítr vyšší intenzity. Je však potřeba mít stan dostatečně pevně ukotvený.

2. Hliníkové stany – o něco méně odolné, avšak stále velmi pevné a spolehlivé, jsou stany z hliníku. Jejich konstrukce je tvořena čtyřhrannými hliníkovými profily o šířce nohy 30 mm. I v tomto případě jsou střecha společně se stěnami nepromokavé. Když se stan dobře ukotví, dokáže odolat i větru o síle 30 km/hod v nárazech. Tento produkt najde své využít třeba jako reklamní stánek.

3. Ocelové stany – kdo počítá každou korunu, ten si nejspíše pořídí stan z ocelových profilů. Jejich nohy mají šířku 30 mm. Celá kovová kostra je samozřejmě opatřena protikorozním nátěrem, nicméně ten je možné při špatné manipulaci odstranit. Na takových místech pak snadno vzniká koroze. I tyto stany jsou tvořeny střechou a stěnami z nepromokavého materiálu. Přesto, že jsou ocelové stany trochu těžší než výše zmíněné modely, pořád jsou ve složeném stavu dostatečně skladné a mobilní. Proto se z nich dá snadno vytvořit nejen dlouhodobé zahradní posezení, ale třeba i jednorázový prodejní stánek.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *