Elektronické cigarety jsou v mnoha ohledech lepší než klasika

Kouření je poměrně ošklivý nešvar, který se krom jiného negativně projevuje také na zdraví. Kdo s ním chce jednou provždy skoncovat, s tím má obvykle docela problémy.

Jsou zde však i způsoby, jak toho dosáhnout daleko snáze, třeba prostřednictvím elektronických cigaret. Tento druh kuřiva je však zajímavý i díky mnoha jiným věcem.

Zdraví na prvním místě

Je všeobecně známo, že kouření tabákových výrobků není pro lidský organismus zrovna pozitivní. Kuřáci mají často celou řadu nepříjemných zdravotních potíží, kterým by ovšem mohli předejít, kdyby včas přesedlali na daleko zdravější elektronické cigarety.

Existují však i další benefity elektronického kuřiva. Jedním z nich je i konec žlutých prstů. Ty vznikají držením cigaret během kouření. Za nažloutlé zabarvení pokožky mohou látky, jež jsou v cigaretách obsaženy. Jelikož takovéto látky ale v elektronických alternativách chybí, zažloutnutí prstů či jiných částí těla po vapování rozhodně nehrozí.

Žádný zápach

Dalším nezpochybnitelným benefitem elektronických cigaret je i pára, která z nich vychází. Ta je pro okolí zcela neškodná. Neobsahuje totiž dehet ani jiné látky, které jsou typické pro tabákový dým.

Také proto je možné vapovat i na místech, odkud jsou aktivní kuřáci běžně vyhazování. Typicky se jedná o hospody nebo zoo. Většinové společnosti vapování příliš nevadí, jelikož se při něm negeneruje smrdutý nebezpečný dým, a tudíž nehrozí rizika jako při pasivním kouření.

Jednorázové modely

Přestat kouřit se dá odnaučit třeba snižováním dávek. To ovšem často znamená típat cigarety třeba i v jejich polovině, což se samozřejmě prodraží. Proto je mnohem lepší přesedlat na jednorázové elektronické cigarety, které lze víceméně kdykoliv vypnout.

Jednorázové typy, typicky ty značky HQD, jsou mnohem levnější než standardní cigarety. Tudíž jsou pro kuřáka, jenž chce skoncovat se svou závislostí, mnohem dostupnější.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *