Dobré zahradní zastřešení se vyplatí

Vybudovat si na dvorku či zahradě své firmy venkovní posezení rozhodně není špatný nápad, právě naopak. V jarních, a hlavně během letních měsíců se takovéto místo bezezbytku využije při poradách, nebo jednáních s obchodními partnery.

Problémem však někdy bývá střecha, kterou spousta kutilů řeší svépomocí. Někdy je výsledek skutečně skvělý, avšak většinou jsou provizorní řešení spíše na škodu.

Ne vždy se vyplatí šetřit

Hodně lidí se mylně domnívá, že ušetřit lze na všem. Ano, být spořivý na správných místech je samozřejmě správné, na druhou stranu je dobré také poznat, kdy už je přeci jen lepší plácnout se trochu přes kapsu a pořídit raději něco skutečně trvalého.

To je i příklad venkovního zastřešení. Leckdo místo kvalitních a osvědčených možností používá sice extrémně levné, avšak velmi neefektivní řešení. Dobrým příkladem za všechny jsou natažené nepromokavé plachty. Ty mohou pár dní až týdnů skutečně fungovat docela dobře, nicméně po nějaké době degradují a následně přestanou svou funkci plnit zcela.

Proto je lepší nic nezkoušet a rovnou vsadit na osvědčené řešení, které může mít třeba formu pergoly Brno. Stačí si jen vybrat tu nejvhodnější.

Dřevo, nebo hliník?

Standardním materiálem pro výrobu pergol je dřevo. Jedná se o velmi odolnou a zároveň vizuálně přitažlivou surovinu. Houževnatost dřeva je ovšem nezbytné čas od času podpořit, a sice vhodným protektivním nátěrem.

Kdo chce mít na zahradě zcela bezúdržbovou pergolu, raději sáhne po konstrukci z hliníku. Rovněž i v tomto případě jde o velice odolný atraktivní materiál. Ten však není potřeba jakkoliv udržovat v kondici. Je naprosto bezúdržbový.

Přístřešky

Na zahradách a dvorcích se běžně vyskytují také přístřešky na auta. Ty se na první pohled od pergol příliš neodlišují a rovněž je možné pod nimi stolovat. Jsou však obvykle o dost větší, a sice natolik, aby se pod jejich střechu vlezl osobní vůz.

Dají se pořídit levněji než garáž a zároveň jsou v mnohem ohledech lepší. Firemní vozy pod venkovním zastřešením totiž rychleji schnout a rovněž jim nehrozí teplotní šok.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *