Koupit si kvalitní zastřešení zahradního posezení se vždy vyplatí

Zahradní posezení se dá zhotovit různě, ale nikdy by u něj nemělo absentovat zastřešení. I bez něj je sice možné posezení provozovat, ovšem pouze za příznivého počasí. A to je trochu málo.

Levně? Raději ne

Spousta lidí si myslí, že ušetřit se dá na všem. Ano, v některých případech to může být pravda, ovšem tato téze neplatí vždy, zvláště pak u zahradního zastřešení. Proto není příliš moudré pokoušet se na posezení natahovat různé nepromokavé plachty, jež jsou sice levné, avšak nepříliš trvanlivé.

Je pravda, že tyto plachty zadrží déšť a pomohou i se slunečními paprsky, nicméně nejsou příliš odolné. Jakmile přijde první trochu silnější vítr, takovéto improvizované zastřešení se okamžitě potrhá. A ani vzhledově na tom nejsou plachty zrovna světově.

Z těchto důvodů je přeci jen výhodnější kouknout se sice po něčem finančně náročnějším, avšak zároveň i daleko lepším. Dobrou volbou je třeba zahradní altán, případně se dá použít i pergola.

Dřevo je ideální surovinou

Altán i pergola jsou typickými zahradními doplňky, jež se používají již několik tisíciletí. Cena těchto konstrukcí záleží na mnoha faktorech. Jedním z nich je i použitý materiál. Nejčastěji se dnes k tomuto účelu využívá dřevo. Tato přírodní surovina je totiž nejen ekologická, ale zároveň i zajímavá po vizuální stránce.

Alternativou pak může být například hliník. Kovové pergoly a altány jsou rovněž docela populární, a to hlavně protože se nemusí nijak zvlášť udržovat. Na druhou stranu se nehodí úplně do každého prostředí. Hlavně v rustikálně laděných českých zahrádkách nejlépe sedí právě dřevo.

Jednoduchá instalace

Sestrojit altán či pergolu nemusí být vždy práce pro odborníky. Pokud si zákazník objedná prefabrikovanou verzi, může ušetřit nějakou tu tisícovku tím, že si produkt složí svépomocí.

Menší a méně složité konstrukce zvládne člověk s odpovídajícím nářadím i zkušenostmi postavit klidně sám, avšak se složitějším zastřešením zahrady obvykle potřebuje i zručný kutil alespoň jeden pár rukou navíc.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *