Kožené sedačky mají styl a jsou maximálně funkční

V rámci zařizování nové domácnosti, potažmo při renovaci té stávající, jistě přijde vhod, když se poohlédnete po nějakém novém, stylovém nábytku, který bude odpovídat moderním trendům a nárokům. V obývacím pokoji jako centru dění v každé domácnosti nesmí chybět pohodlná sedací souprava.

Rozměry a umístění sedačky hrají důležitou roli

Při výběru nové sedačky je třeba mít na zřeteli hned několik věcí. V první řadě jde o její velikost. U sedací soupravy platí, že sice má být jednou z hlavních dominant pokoje, avšak musí zde zůstat prostor pro ostatní nábytek a volné průchozí místo. V menších bytech tak kupříkladu dejte přednost rohové variantě, jež se dá umístit ke stěnám místnosti, díky čemuž pak nezabírá zbytečně moc prostoru.

Kůže je ideální, byť ne nejlevnější záležitostí

Dalším bodem, na který je dobré si dát pozor, jsou materiály. Pohovky, gauče a sedací soupravy se dnes vyrábějí z mnoha látek. Zdaleka nejefektnější se jeví především kožené sedací soupravy. Pakliže jde o pravou kůži, můžete se spolehnout na to, že vám sedačka poskytne maximální komfort při posezení i případném odpočinku vleže. Kůže je příjemná na dotyk, bez problémů se na ni můžete posadit jak v civilním oblečení, tak třeba i v domácích trenkách a tílku, když zrovna nepořádáte nějaké setkání s přáteli.

Při čištění kožené sedačky zpravidla nemáte moc práce

U kvalitní kožené sedačky bezesporu oceníte nejen kvalitu materiálu, ale také vzhled. V neposlední řadě je pak vhodné vyzdvihnout životnost. Pravá kůže vydrží skutečně hodně, navíc se lehce udržuje v čistotě. Když už se na ní objeví nějaká kapka od nápoje, potažmo flíčky od jídla apod., většinou stačí jen mokrý hadřík s trochou neagresivního saponátu. Důležité je tyto nečistoty nenechat příliš dlouho zaschnout, pak by se fleky mohly dostat do vnitřní struktury a jejich odstranění by mohlo být přeci jen obtížnější záležitostí. Na kožené sedačky se dají pořídit speciální přípravky, které jsou k danému materiálu maximálně šetrné. Kromě toho mívají impregnační a leštící funkci.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *