Vhodné zahradní zastřešení

Pořídit si zastřešení na zahradu rozhodně není špatný nápad, zvláště, když má člověk hezké venkovní posezení.

Problém je, že takovéto zastřešení se může docela pěkně prodražit, a proto je dobré vybírat uvážlivě. Některé možnosti totiž mohou být sice levné, avšak příliš se z nich člověk těšit nebude.

Dobrá cena neznamená všechno

Střecha nad venkovním posezením by měla v ideálním případě nejen vrhat stín, ale zároveň být odolná proti dešti. Proto je dobré z pomyslného seznamu ihned vyjmout slunečníky, potažmo markýzy. Ty sice často disponují protidešťovou úpravou, avšak se obvykle nejedná o nic extra.

Docela použitelnou možností za docela dobré peníze mohou být kupříkladu speciální zahradní stany. Ty sice poskytují takřka dokonalou ochranu, ovšem hlavně v oblastech, kde fouká často vítr, nejsou příliš vhodné. Jejich stabilita je totiž v takovýchto případech i při správném ukotvení docela diskutabilní. Navíc ani po vizuální stránce nejde o nic extra.

Zlatý střed bývá nejlepší

Mnohem zajímavější volbou jsou pergoly. Tyto tradiční zahradní konstrukce mohou pokrýt docela velkou plochu a dají se použít jak těsně u domu, tak třeba i uprostřed zahrady.

Dnes se již pergoly vyrábějí i z kovových materiálů typu hliník, nicméně stále nejpopulárnější jsou hlavně dřevěné modely. Ty nejenže mají docela slušnou odolnost, ale také dobře vypadají. Dřevo má navíc výhodu v tom, že zapadne do jakékoliv zahrady, což se o kovu nedá vždy říci.

Standardní pergola je koncipována hlavně jako ochrana před deštěm a otravnými slunečními paprsky, nicméně většinou je možné ji vylepšit, třeba o dřevěnou zástěnu. Ta v takovém případě dokáže osazenstvo ochránit nejen proti studenému větru, ale také před případnými zvědavými pohledy sousedů.

Montáž svépomocí

Prodejci typu pergola-drevena.cz dodávají pergoly v rozmontovaném stavu a zákazník má pak možnost si provést montáž sám. Člověk tak ušetří. Samotná páce jde většinou od ruky, jelikož součástí balení je samozřejmě vždy detailní manuál.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *