Proč dát biokosmetice přednost před klasikou?

Kosmetiku má doma každý, byť třeba jen v podobě mýdla či šampónu. Ve většině případů se jedná o klasický druh kosmetiky. Ten je stále velmi populární, nicméně své fanoušky má i biokosmetika. A jejich počet každým dnem roste.

Bez zbytečné chemie

Tradiční kosmetika krásně voní i vypadá. Vždy je ovšem něco za něco. Za tyto vlastnosti může být běžná kosmetika vděčná hlavně rozličným chemickým přídavkům, jako jsou například ftaláty, syntetická barviva či parabeny.

Jelikož biokosmetika tento druh látek neobsahuje, nemusí se jevit tak atraktivní. U kosmetiky je však hlavní její účinnost, a ta je u přírodních produktů rozhodně lepší než u těch syntetických.

Je nedráždivá

Mnozí lidé přešli k biokosmetice kvůli její šetrnosti. Klasická kosmetika se syntetickými látkami totiž může citlivější pokožku různě dráždit.

Biokosmetika syntetické složky neobsahuje, a proto ji kůže přijímá dobře. Ovšem i tak se ve výjimečných případech může stát, že se uživateli na místě aplikace objeví červený flíček či pupínky.

V naprosté většině případů jsou tyto problémy alergického původu. Vyhnout se jim lze jednoduše, stačí si pročíst složení výrobku ještě před jeho koupí. K alergické reakci by však mělo dojít jen zcela výjimečně, jelikož biokosmetika se vyrábí ze složek, jež se mezi běžné alergeny nepočítají.

Skvěle se vstřebává

Syntetické látky v klasické kosmetice vyvolávají ještě jeden zásadní problém – zabraňují vitamínům a minerálům ve správném vstřebávání. Biokosmetika je na tom v tomto ohledu z pochopitelných důvodů o poznání lépe.

Jejím používáním tak budeme nejen pěknější a voňavější, ale ještě zároveň dodáme své pokožce výživu. Biokosmetika je sice obecně dražší než klasika, avšak má nepoměrně lepší vlastnosti. I proto se těch pár korun navíc rozhodně vyplatí připlatit.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *