Bolestivé bradavky, aneb jak řešit problémy spojené s kojením

Kojení zajišťuje děťátku nejlepší možnou výživu, která je ještě navíc zdarma a neustále připravena k dispozici. Někdy ovšem matky od kojení odrazují nepříjemné problémy v podobě bolestivých či krvácejících bradavek nebo dokonce i ragád. Tyto problémy mají nejenom své řešení, ale také se jim dá účinně předcházet.

Příjemné krmení z prsu bez bolesti nemusí být sci-fi

Příjemné krmení z prsu už nemusí být sci-fi a bolest prsu při kojení se jednoduše a nenávratně stane minulostí. Stačí se jen zaměřit na faktory, které takové bolesti a další podobné projevy způsobují a předcházet jim. Zároveň je také vhodné vybavit se účinnými pomocníky pro řešení problémů v akutní fázi, které poskytnou vytouženou úlevu.

Správná technika je základem k předcházení nepříjemných obtíží

Jedním ze základních krokům, jak přecházet bolestem a dalším nepříjemným obtížím, je správná techniky kojení. S tou mohou poradit již v porodnici nebo je po příchodu domů vhodné kontaktovat laktační poradkyni, která kojící matce všechno potřebné vysvětlí. Důležité je to, že bradavka matky by měla být ve stejné úrovni jako ústa miminka. Bradavku je nutné nabízet tak, aby děťátko do úst uchopilo nejenom bradavku samotnou, ale i co nejvíce dvorce. Je možné vyzkoušet několik poloh a zjistit, která matce a miminku nejvíce vyhovuje.

Pomocníci pro řešení bolestivých bradavek

Pro úlevu od bolestivých bradavek je možné vyzkoušet různé produkty, které jsou dostupné na trhu a poskytnou úlevu. Jednou z možností jsou balzámy a masti. Jejich velkou výhodou je to, že jsou vyrobeny na bázi přírodních olejů, rychle se vstřebávají a před kojením nemusí smývat. Látky v nich obsažené podporují přirozenou rovnováhu v pokožce. Další možností jsou speciální náplasti s obsahem léčivých složek přírodního původu.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *