Značení průmyslových podlah je důležité i kvůli bezpečnosti

Průmyslové prostory, skladové areály a taktéž výrobní haly jsou s velkou pravděpodobností výrazně využívány. Vzhledem k tomu, že se jedná o místa, kde se nejenže nachází stroje a zařízení, ale i pracuje značná část zaměstnanců, je nezbytné eliminovat možná rizika. Pokud chcete předcházet zraněním pracovníků, myslete i na správné značení podlah.

Zřetelně byste měli označit všechny uličky pro chodce, ale i cesty určené výhradně vysokozdvižným vozíkům a další manipulační technice. Značení podlah zlepšuje vizuální koncepci pracoviště a standardizace barevnosti zvyšuje efektivitu.

Proč myslet na správné značení podlah?

Zavítejte do nějakého velkého skladu, ihned si všimnete barevného značení podlah, které pomáhá pracovníkům, provozu a také návštěvníkům asociovat určité oblasti. Orientace v areálu je potom rychlejší, takže může každý zaměstnanec bezpečně plnit své úkoly. Značení výrobních prostor umožňuje:

  • poskytnout jasné a viditelné body (uličky, únikové cesty apod.),
  • udržovat organizaci ve skladu a výrobní hale prostřednictvím jasně označených zón,
  • poskytnout kritické informační body upozorňující na nebezpečné oblasti.

Výhody barevných schémat podlahového značení

Stejně jako každé značení, tak i to podlahové s sebou přináší hned několik nepopíratelných benefitů. V první řadě zvyšuje efektivitu, protože všichni rychle pochopí, co kam patří. Stejně tak zlepšuje situační povědomí osob v daném prostředí a snižuje riziko úrazů, protože pracovníci pochopí, kde jsou nebezpečné oblasti, kudy se nemají pohybovat a podobně.

Jestliže hledáte společnost, která se zabývá touto oblastí, podívejte se do pestrého portfolia služeb společnosti J. A. CLEAN. Označuje podlahy, ale také je opravuje a hloubkově čistí. Služby si objednávají společnosti napříč Českou republikou, Slovenskem, Německem i Rakouskem.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *