Proč si pořídit průmyslové váhy a co všechno dokážou?

Při vážení je potřeba mít správnou váhu, která si dokáže s konkrétní věcí poradit. U většiny menších předmětů na tom není nic složité. Co ale budete dělat ve chvíli, kdy potřebujete převážit kamion nebo v rámci kontroly zvážit hmotnost kontejneru? V takovém případě využijete průmyslové váhy. Jaké druhy existují a jaká společnost vám pomůže s jejich zařízením? To se dozvíte přímo v tomto článku.

Výkonné průmyslové váhy

Typickým poznávacím znamením průmyslových vah je jejich velká nosnost a rozpětí, ve kterém mohou vážit. Používají se totiž pro vážení opravdu velkých předmětů, nákladů, ale i celých strojů. Průmyslové vážení slouží jako kontrola pro všechny stránky. Budete mít jistotu, že je potřebný náklad naložen, a ještě si ověříte, že kamion není přetížen, což by znamenalo riziko pokut na některých úsecích, kde mohou být průmyslové váhy přímo na silnici.

Automatický vážicí proces

Stejně jako ve všech průmyslových oblastech, tak i v případě vah je možné nastavit automatické procesy. Průmyslová váha tak provede vážení v zásadě sama například po aktivaci při najetí vozidlem. Snižuje to práci pro zaměstnance a celkově usnadňuje celý proces kontrolního vážení. K tomu je navíc možné připojit i systémy pro rozpoznávání SPZ a podobná vylepšení pro ještě větší přesnost a kontrolu nad údaji.

Tenzometrické váhy pro vážení opravdu velkých strojů

A co dělat, když klasické průmyslové váhy nestačí? Tehdy jsou tu takzvané tenzometrické váhy. S jejich pomocí se váží například letadla, vagóny a podobná opravdu velká zařízení. Takové váhy jsou vždy vyráběny na zakázku podle konkrétních potřeb společnosti. Nebojte se tak dodat potřebné parametry včetně nezbytných detailů, díky kterým zjistíte, jestli vybraná varianta opravdu splňuje všechno potřebné.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *