Kde se v Brně dobře najíst a napít?

Čeká vás pracovní cesta do Brna? Nebo byste v naší druhé největší metropoli rádi strávili prodloužený víkend? Skvělý nápad. Město toho má tolik co nabídnout. Divadla, kina, historická náměstí skvělou gastronomii. V Brně zkrátka nuda rozhodně nehrozí.

Jedničkou ve střední Evropě jsou brněnské veletrhy. Jedním z nejvýznamnějších je v těchto dnech probíhající strojírenský veletrh, jehož se účastní stovky vystavujících firem z několika desítek zemí. Brněnské výstaviště ale pořádá celou řadu dalších veletrhů (Mezinárodní veletrh svařovací techniky, veletrh obráběcích a tvářecích strojů, veletrh plastů, pryže a kompozitů, veletrh pro nábytkářský a dřevozpracující průmysl, veletrh cestovního ruchu, výstava karavanů a celá řada dalších), které hostí výrobce a podnikatele napříč obory. A ti v Brně samozřejmě nechtějí jen pracovat, ale také se bavit, dobře se najíst, popřípadě město lépe poznat.

Kde se najíst?

Brno je plné prvotřídních gastronomických podniků. Restaurací, barů, bister a kaváren. Restaurací s krásným prvorepublikovým interiérem, podniků vařících z netradičních surovin, podniků, v nichž skvěle párují jednotlivé chody s víny i podniků, jimž velí skutečně zcestovalí šéfkuchaři.

Skvělá pizza i ramen

V brně najdete skvělé pizzerie, které si připravují vlastní těstoviny a špagety připravují v parmazánovém bochníku, i japonské podniky specializující si na přípravu rychlého ramenu. Gastronomické Brno je zkrátka světové. Jen je třeba se trošku orientovat.

Využijte služeb gastronomického průvodce

Nevíte, kam zajít na dobrý oběd či večeři? Kam v Brně zajít na pivo, nebo kde podávají nejlepší žebra v Brně? Tyto otázky můžete pokládat samotným Brňanům. Když v daném podniku chutná jim, je velmi pravděpodobné, že v něm zachutná i vám. Odpověď na tuto otázku vám ale dá i online gastronomický průvodce Brnem. Ten sdružuje snad všechny brněnské podniky, tedy restaurace, bary a kavárny. Zde si navíc i můžete objednat jídlo online. Nebo si podle mapy vybrat podnik přímo v místě, v němž se nacházíte. Tak, ať vám chutná.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *