Čím se řídit při výběru kávy? Podle místa původu, výraznosti, nebo chuti?

Bez ranního šálku kávy si mnozí neumějí vstávání ani představit. Jedná se příjemný zvyk, díky němuž se konečně probereme a začneme se na svět dívat optimisticky. Při popíjení kávy se cítíme uvolněně a vychutnáváme si každičký doušek. Jenomže s jídlem roste chuť, naštěstí existuje nepřeberné množství druhů. Které lze objevit.

Patříte-li k milovníkům tohoto lahodného moku, ihned si oblíbíte webové stránky Káva Monro. Na první pohled poznáte, že se jedná o kvalitního prodejce, protože dováží nejrůznější druhy zelených kávových zrn z celého světa. Poté je uskladňuje v originálních baleních a dle potřeby je upraží. Díky tomu je káva čerstvá a neztrácí své kouzlo.

V hlavní roli arabika

Výběrová arabika je prostě nejlepší volba. Na kolena vás dostane už při prvním doušku. Je neodolatelná, protože se pyšní pestrou škálou chutí a vůní. Patříte-li k laikům a nevíte, podle čeho kávu vybírat, nechte si poradit od odborníků. Arabiku lze vybírat podle místa původu, výraznosti a chuťových vlastností. Pražírna zrnkové kávy, kterou Káva Monro disponuje, vám přiblíží chutě a vůně z celého světa. Máte svou oblíbenou zemi? Objednejte si třeba arabiku z Brazílie, Kolumbie, Keni, Kuby nebo Kostariky. Věřte, že ani v jednom případě nešlápnete vedle. Jen si představte, jak si vychutnáváte kávu z Vietnamu, Zimbabwe či Tanzanie. Budete tak cestovat prstem po mapě. Každý měsíc si opatříte čerstvou kávu a poznáte její benefity. Za chvíli budete znát svého favorita.

Výběr je pestrý jako malířova paleta

Pakliže nechcete při výběru kávy riskovat, nemusíte se bát. U každého druhu je doplněn detailní popis, v němž neschází potřebné informace. Zjistíte, odkud káva pochází, v jaké nadmořské výšce se pěstuje a jakou chutí se vyznačuje. Podle toho se rozhodnete, zda by vám vyhovovala oříšková, kyselejší, jemná, vyvážená, vanilková či ovocná chuť.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *