Jste hrdým majitelem strojírenské firmy? Dbejte na přísnou kontrolu kvality

Pokud se již několik let pohybujete v odvětví práce s kovovými materiály, zajisté si uvědomujete, jak velké množství konkurence vám každým dnem šlape na paty. Pouze v naší malé zemi existují stovky a stovky kvalitních společností, které jen čekají na moment, kdy budou moci někomu přebrat zákazníky. Přesně proto nesmíte dopustit žádné chyby. Jak na to?

Alfou i omegou jsou stroje

Pokud jsou vaší specializací spíše přesné součástky pro moderní technologická odvětví, pak se neobejdete bez počítačem řízených soustruhů, frézek a dalších prostředků. Ty představují dokonalý způsob, jak se vypořádat se sériovou výrobou. Ačkoliv disponují inteligentními systémy, ani přesto nejsou zdaleka neomylné.

Jejich problémem je fakt, že nedokážou odolávat lidskému faktoru a fyzikálním zákonům. To platí obzvlášť ve světě setin milimetru, v němž se v dnešní době musíte pohybovat. Z toho důvodu je nutné se zaměřit na stoprocentní kontrolu všech přesných rozměrů i druhů uložení.

Kvalita dělá zisky

Není to jen o neustálém používání špičkových měřidel, nýbrž i o repetitivním zkoušení kalibrem. Daná pomůcka přichází ve třmenovém, kuželovém, závitovém a válečkovém provedení, přičemž všechny varianty slouží k jinému úkonu. Ani nejmenší výrobní podniky se neobejdou bez všech normovaných typů tohoto vynálezu.

Možná se vám to zdá jako banalita, ale příliš velké množství podnikatelů ignoruje adekvátní vybavení svých zaměstnanců. Ti si pak musí mezi sebou půjčovat několik málo ošoupaných kusů kalibrů, což je naprostý nesmysl z hlediska efektivity práce. Nakoupit veškeré potřeby přitom není nic těžkého. Stačí si otevřít například internetové stránky pod odkazem https://www.meridla.cz/kalibry/ a během chvíle objednat jakékoliv zboží.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *