Proč si vybrat sektorovou kuchyni?

Pokud stojíte před rozhodnutím, zda si pořídit kuchyni sektorovou, nebo vyrobenou na míru od truhláře, seznamte se nejprve s jejich plusy a zápory. Sektorová kuchyně se nabízí jako mnohem schůdnější finanční řešení, kuchyně na míru zase bude naprosto odpovídat vašim představám.

Využití místa beze zbytku

Ještě před samotným výběrem kuchyňské linky je třeba důkladně proměřit velikost prostoru, do něhož bude umístěna. Jelikož se jedná převážně o funkční nábytek, je důležitě pečlivě zvážit jeho praktické sestavení, dispoziční řešení a rozmístění pracovních zón. To znamená sestavit kuchyňskou linku tak, aby vám příprava jídel šla pěkně od ruky a příliš jste se nenachodili. S takovýmto návrhem vám pomůže kuchyňské studio či truhlář. V potaz se bere i umístění odpadu, zásuvek a používaných spotřebičů.

Výhody sektorové kuchyně

Jak již bylo zmíněno v úvodu, kuchyně na míru budou přesně odpovídat vašim požadavkům a potřebám, ovšem je třeba se připravit na celkem vysokou pořizovací cenu. Oproti tomu sektorové kuchyně si nakombinujete dle svých potřeb, a navíc ušetříte. Jedná se vlastně o víceprvkový nábytek, jež je vyveden v jednotném kuchyňském stylu. Jednotlivě si tedy pořídíte spodní a nástěnné skříňky, zásuvky a pracovní desku. Díky jejich univerzální kombinovatelnosti se vám nabízí vysoká variabilita výsledného řešení.

Kuchyňská linka bez čekání

Při výrobě kuchyňské linky od truhláře se připravte na dlouhou čekací dobu pohybující se v řádech měsíců. Oproti tomu sektorovou kuchyň můžete mít prakticky ihned. Řeč je například o modulové kuchyni, což je vlastně kompletní kuchyňská souprava, kterou stačí jenom sestavit. Tento typ kuchyně může mít též rohový tvar nebo do písmene U. Zkrátka pomocí jednotlivých modulů si uspořádáte kuchyňský prostor dle svých představ, bez čekání a za přijatelné pořizovací náklady.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *