Už máte ve svém investičním portfoliu zlato? Jestli ne, je na čase to změnit

V posledních letech se stále více Čechů spoléhá na nejrůznější způsoby investic. Ačkoliv v tomto ohledu znatelně vede spíše mladá generace, ani starším ročníkům se daná aktivita nevyhýbá. Každý by se přece jen měl starat o svou budoucnost i peníze. Proč nesmí ve vašem portfoliu chybět zlato?

Konzervativní jistota

Jen málokterá investice vám poskytne tak „bezpečný“ způsob dlouhodobého zhodnocení financí jako právě investiční zlato. To je populárním uchovatelem hodnoty již po mnoho generací. Není se čemu divit.

Ať už totiž přijde jakákoliv krize, válka, vysoká inflace, nebo zcela jiná katastrofa, zlato si drží svou hodnotu. A co víc, dokonce ji postupem let pomalinku zvyšuje. Za posledních 18 let zvýšilo svou cenu o 385 %. Tento rostoucí trend nepolevuje ani v současné době.

Investice bez DPH

V naší malé zemi je investice do zlata dokonce ukotvena v zákoně. Ten říká, že na tento drahý kov se nevztahuje žádná DPH. Přesně proto se jedná o oblíbenou volbu jedinců, kteří potřebují investovat větší objem peněz.

Každý zkušený investor ví, že klíčem k dobré likviditě a stoprocentnímu bezpečí jsou pouze certifikované slitky (případně mince). Většina z nich pochází ze Švýcarska, což dokazuje nejmodernější odznak pravosti – takzvaný kinegram.

Na jeho základě ihned rozpoznáte pravost, ryzost i původ konkrétního slitku. Jedná se o podobnou technologii, jako je ta, jež se používá u cestovních pasů a bankovek. Takový kus v případě potřeby prodáte raz dva.

Stačí si jej jen objednat. Kde? Mrkněte se na webové stránky oblíbených dodavatelů ze společnosti Zlatovna. V jejich e-shopu najdete jak malé gramové varianty, tak i kilová provedení. Záleží pouze na vás, jestli chcete investovat tisíce, nebo spíše statisíce korun.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *