Nakupujete pravidelně zlaté slitky? Nevyhazujte peníze z okna!

Jste jedním ze zodpovědných jedinců, kteří myslí na svou budoucnost? V tom případě pravděpodobně investujete své peníze. Mezi nejoblíbenější investiční produkty v našich končinách patří zlato. Málokterý investor však tuší, že zbytečně utrácí za přehnané marže obchodníků. Jak je to možné?

Odpovědí je dovoz ze zahraničí

Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna. Ve výsledku je tedy naprosto jasné, že se k nám veškeré zlaté slitky musí dovážet ze zahraničí. Zdaleka největší podíl na našem trhu mají přirozeně Švýcaři.

Přesně proto u nás není tak pestrý výběr různých druhů slitků, jako tomu je v zahraničních zemích. Jasnou nevýhodou jsou i vysoké marže obchodníků, které jsou vyšší než třeba v Německu či Rakousku. Investujete do zlata? Pak vám nestačí pouhé sledování dostupných grafů jeho hodnoty. Stejně tak musíte vyhledat poctivější obchodníky, již prodávají slitky za přijatelnější ceny.

Rozdíl až 10 %

Cena zlata se mezi jednotlivými obchodníky liší až o 10 %. Bavíme se o úplně shodných produktech, které pořídíte buď o 10 % levněji, nebo o 10 % dráž. Z dlouhodobého hlediska se bavíme klidně až o stovkách tisíc korun rozdílu (zlato je přece jen běh na dlouhou trať).

Dobrým příkladem je třeba zavedený e-shop Zlate-mince.cz. Tito odborníci se na tuzemském trhu pohybují už déle než devatenáct let, přičemž dováží zlaté slitky přímo ze švýcarských rafinérií.

Díky tomu vám nabízí opravdu přívětivé ceny bez vysokých přirážek. Na jejich webových stránkách (najdete je pod odkazem) si snadno objednáte gramové, pětigramové, padesátigramové i kilové cihličky. Mrkněte se na jejich ceny a budete překvapení, kolik lze ušetřit.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *