Proč cvičit s gymnastickým míčem nebo balančním kamenem?

Přemýšlíte na univerzální cvičební pomůckou, která vám zpestří cvičení? Vsaďte na gymnastické míče a balanční kameny. Zlepší vaši fyzickou kondici a odstraní svalové napětí. Ovšem umí toho ještě mnohem víc.

Široké spektrum využití

Gymnastické míče, jež bývají nazývány také gymbally, fitbally, rehabilitační míče apod., naleznou své uplatnění u všech. Cvičení s nimi má blahodárný účinek na lidské zdraví, proto si je oblíbili jak děti, tak dospělí, sportovci, senioři a těhotné ženy. Gymnastický míč je též vyhledávanou fitness pomůckou, kterou využijete k individuálnímu, skupinovému i rehabilitačnímu cvičení. V neposlední řadě ho můžete vyměnit místo židle, vaše páteř vám poděkuje.

Přínosy cvičení na gymnastickém míči

I při pouhém sezení na míči jsou aktivovány svaly celého tělo, neboť zajišťují udržení rovnováhy. S pomocí míče lze protahovat zkrácené svaly, posilovat problematické partie, uvolňovat bolavé klouby, šlachy a svaly, zdokonalovat koordinaci pohybu, podporovat správné držení těla. V každém případě je třeba vybrat správnou velikost gymnastického míče, u níž se zohledňuje výška postavy a hmotnost cvičícího.

Zábava pro děti

Balanční kámen si děti zamilují, neboť jeho prostřednictvím budou zábavnou formou trénovat rovnováhu a hrubou motorickou koordinaci. Balanční kámen je složen ze 3 částí, a to kamene, hvězdy a ostrůvku neboli maličkého míčku. Ke cvičení se může používat celá sada nebo každý prvek zvlášť. Děti mohou kutálet míček mezi kameny, čímž zlepšují svou koncentraci. Držení hvězdy v rukou zase podporuje svalovou koordinaci. Různými kombinacemi a vytvořením motorických drah dosáhnete nejrůznějších náročností cvičení. Balanční kameny bývají často zařazovány do tzv. opičích drah, neboť zlepšují sportovní dovednosti a děti s nimi cvičení velmi baví.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *