Kontaktní čočky – originální vzhled

Originalita je dnes velice ceněným zboží, zvláště pak co se vzhledu týče. Ovšem zkrášlování není zadarmo, a hlavně oblečení bývá dost drahé.

Pochopitelně existují i způsoby, jak být každý den jiný a zároveň neplatit majlant. Jedním z nich jsou i kontaktní čočky. Ovšem nikoliv ty klasické. Koupit se v současné době dají celkem snadno také různobarevné verze.

Kontaktní čočky jsou in

Říká se, že pro každého existují vhodné brýle. To je možná pravda, alespoň co se skel týče, nicméně u obrub tohle za všech okolností platit nemusí. Existují lidé, a není jich málo, kteří prostě brýle na nose nesnesou. I když mají nejlehčí model, pořád trpí mají pocit, že je prostě obruby tlačí.

V takovém případě je nejlepší možností začít nosit kontaktní čočky. Ani ty sice nemusí sednout každému, avšak s trochou snahy si na ně po nějaké době zvykne víceméně každý.

Kontaktní čočky jsou oblíbené nejen u lidí se zrakovou vadou. Dokáží zaujmout také jedince s dobrým zrakem, kteří touží po nějaké větší vizuální proměně. A čočky s různým zabarvením jim k tomu mohou pomoci.

Nejen na Halloween

Levné barevné čočky nejsou žádnou novinkou. I u nás se už prodávají docela dlouhou. V posledních letech však jdou na odbyt o trochu více než v minulosti. Docela razantní změna vzhledu za pár korun je prostě lákavá.

Na první dobrou se nezdá, že by použití barevných čoček levně mohlo znamenat nějakou radikální změnu. Nicméně i této na první pohled drobnosti je možné si docela snadno všimnout, když daného člověka dobře známe. Takto lze navíc snadno měnit barvu duhovek víceméně každý den.

Nejedná se tedy pouze o jednorázový doplněk na Halloween, ale o mnohem běžnější záležitost, než si možná řada lidí myslí.

Správné zacházení

Stejně jako o standardní dioptrické čočky, tak i o barevné verze je potřeba se náležitě starat. Platí to hlavně pro několikadenní, případně několikatýdenní modely. Ty je vždy po použití nutné vložit do dezinfekce.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *