Proč (ne)kouřit elektronické cigarety?

Elektronické cigarety by se daly nazvat fenoménem současné doby. Důvody, proč po nich uživatelé sahají, jsou různé.

Kuřák klasických nikotinových cigaret je může vnímat jako ohleduplnější variantu k nekuřákům, kterým zkrátka nechce čadit pod nos. Mohou mu ale poskytnout pomoc na cestě za životem bez cigaret. Pro nekuřáky ale rozhodně vhodné nejsou.

Klasická versus elektronická cigareta

Postavíme-li vedle sebe elektronickou a klasickou cigaretu, z hlediska škodlivosti jednoznačně vede cigareta klasická. Spolu s nikotinem obsahuje dehet, amoniak a arzén. Tedy velmi škodlivé látky, které u cigarety elektronické nenajdeme. Nikotin sice obsahuje, ale jeho obsah je možné regulovat. To je prospěšné především pro kuřáky, kteří se snaží s kouřením praštit. Nikotinové dávky postupně snižují a své závislosti se tak pomalu zbavují. V tomto ohledu lze kouření e-cigaret jednoznačně doporučit.

Šetrné k okolí

Další pozitivum elektronických cigaret ocení kuřákovo okolí, které nechce být vystaveno kouření pasivnímu. Pára, která při kouření elektronických cigaret vzniká, je bez zápachu. Svou roli zde však hraje i pohodlí. Potřebujete si zapálit a nemáte u sebe zapalovač? Žádný problém. Elektronické cigarety se tímto způsobem nezapalují. Kouřit je navíc je mnohdy možné i na místech, kde je klasické kouření zakázané. Nezanedbatelná však je i finanční stránka věci. V dlouhodobém horizontu vychází kouření elektronických cigaret levněji.

Co kouřit?

Pro ty, kteří vapují jen občas, popřípadě chtějí vaping vyzkoušet, je vhodná elektronická cigareta jednorázová. Velké oblibě mezi uživateli se těší elfbar vape (elektronická cigareta ELF BAR 600) s 2% obsahem nikotinu, vestavěnou baterií 550mAh, předplněným liquidem a kapacitou více než 600+ potáhnutí. Ta je tedy srovnatelná se dvěma krabičkami klasických cigaret. Výhodou této cigarety je možnost jejího okamžitého použití. Nemusíte se zdržovat žádným doplňováním liquidu, montováním žhavení ani nabíjením. Na elfbar prodej je navíc k mání celá řada příchutí. Je libo e cigaretu s jahodovou, jablečnou nebo grepovou příchutí? Máte ji mít. Stejně jako spoustu dalších. Vybírejte na e-shopu elfbar.cz.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *