Perlové šperky jsou krásné a představují výhodnou investici

Toužíte po originálním a kvalitním šperku? Nechcete za něj platit desetitisíce? Vsaďte na tradici, kterou znáte od babiček. Perly jsou decentní, elegantní, hodí se ke všemu a nikdy nevyjdou z módy. Navíc mají i nosnou hodnotu.

Krásný perlový náramek, který vydělá

Diamanty jsou ve sféře šperků skvělou investicí, což se hodně zmiňuje. Ovšem ne každý si je může dovolit. Přitom tu je obdobně hodnotný komponent, který známe už od dětství. Perly. Sice nemají z hlediska cifry tak vysoké hodnoty jako investiční diamanty, ovšem pokud se podíváme na růst právě hodnotové stránky, jsou svým způsobem srovnatelné. Navíc je můžete nosit, aniž byste se báli, že je ztratíte. Takový perlový náramek je cenově dostupný artikl, který umí být tradiční i moderní a povznese každý outfit do sféry luxusu. Proč? Evokuje eleganci, kterou známe ze snímku Snídaně u Tiffanyho.

Velký výběr perel – Tiniana

Perel je mnoho, liší se třeba odstíny. Klasikou jsou bílé variace v mnoha akcentech, od sněhové bílé až po krémovou. Pak jsou tu i specifické kousky jako růžové, černé, modré, zelenkavé. Charakter se odráží i od místa, kde se perly těží. Například známé jsou Akoya z Číny, Vietnamu nebo Japonska. Mají velikost cca 5 až 9 mm a jejich barva je různá, jak jsme zmínili onu škálu koloritu. Známé jsou i tahitské perly, které pochází z ústřic s černými okraji. Opravdu vzácné kousky se vyrábí tak, že se šperkař probere stovkami perel, aby se našly barevně stejné, a z nich sestaví šperk. Ten pak bude klenotem, který se dá dědit z generace na generaci, a jeho hodnota bude stoupat. Proč jsou perly žádané? Jedná se o specifický produkt přírody. Není to kámen, kterých je celá řada, od diamantů až po polodrahokamy. Perla vznikne tak, že do schránky mlže vnikne cizí tělísko (např. písek) a mlž se začne bránit tak, že vyprodukuje perleťovou hmotu. Ta obalí zrnko písku a vznikne perla. Jestli tedy chcete mít takový zázrak přírody ve své šperkovnici, mrkněte na stránky Tiniana, kde je velký výběr kvalitních šperků za příznivé ceny.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *