Praktické prvky, s nimiž bude výstavba zahradní terasy jednoduchou záležitostí

Chystáte se ještě před letní sezonou vylepšit exteriér vašeho domu, a to kupříkladu realizací venkovní terasy, jež vám poskytne příjemné zázemí? Pak vězte, že pokud se do její výstavby hodláte pustit svépomocí, je vhodné si pořídit několik praktických pomůcek. Díky nim totiž ušetříte spoustu času a námahy, ale hlavně zvýšíte kvalitu celé terasy.

Rektifikační terče a distanční podložky

Ne vždy se podaří, aby byl pozemek, na němž má nová terasa stát, dokonale rovný. Se svažováním terénu si poradíte tehdy, použijete-li takzvané rektifikační terče. Dají se použít po celém půdorysu stavby. Jestliže je nutné zarovnat jen menší část pozemku, lze namísto rektifikačních terčů aplikovat granulátové podložky.

Dalším zajímavým prvkem, který usnadňuje realizaci venkovní terasy, jsou distanční podložky. Ty pomáhají zlepšit napojení jednotlivých prken a hranolů. V nich se poté neudržuje přebytečná vlhkost, což přispívá k prodloužení životnosti objektu.

Nerezové vruty

Velmi podstatným bodem je správné uchycení veškerého materiálu. Použijete-li především dřevěné hranoly a prkna, pak se vám nejvíce hodí vruty. Zdaleka nejlepší řešení přitom představují nerezové vruty, jež jsou schopné bez jakýchkoliv potíží odolávat řadu let, aniž by u nich došlo vlivem vlhkosti ke korozi, což by ohrozilo jejich funkčnost.

Existují různé vruty, dělí se nejen dle materiálového provedení, ale také například podle velikostí a tvarů, zkrátka pro jakou konkrétní stavbu jsou vhodné. Nevíte-li si rady, odborníci vám jistě rádi poradí s tím, které vruty se uplatní na terase, aby nedošlo k jejich popraskání.

Špičkové pomůcky a příslušenství k realizaci venkovní terasy najdete v e-shopu renomované společnosti Gardina.cz. Na jejím webu se navíc dozvíte spoustu užitečných informací, díky nimž výstavbu terasy zvládne takřka každý šikovný kutil.

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *